Z vami tokrat delimo recept za brezglutensko pito s češnjami, ki je na Instagramu @elleslovenija požela največ navdušenja.
Brezglutenska pita s češnjami
Sestavine
350 g moke/brezglutenske mešanice za pecivo, ki že vsebuje sladkor
200 g masla
2 rumenjaka
češnje
4 žlice belega vina
Priprava
Na hitro vgnetete testo in ga razdelite na dva dela, večjega razvaljate med dvema papirjema za peko (v nasprotnem primeru se testo drobi in se ga ne da valjati). Testo nato vstavite v model za peko pit, po njem razprostrete češnje. Preostalo testo še malo pomokate in nato podrobite po vrhu češenj. Pito pecite v pečici pri 180 do 200 stopinjah Celzija približno 30 do 40 minut.
Preberite še: Elle recepti: Zdrave bananine palačinke
Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc