Več kot 2 meseca poletnih počitnic - a kam z otroki?

Pravzaprav imajo najmanj težav z vprašanjem, kam z otroki med poletnimi počitnicami, Ljubljančani, saj je ponudba v prestolnici zares raznovrstna in bogata, a tudi drugje po Sloveniji ponujajo počitniško varstvo za otroke. Starši se bodo verjetno spopadali tudi z vprašanjem, kako vse to plačati. Seveda je na voljo tudi nekaj brezplačnih in nekaj zelo ugodnih počitniških varstev – a večino počitniške zabave, učenja, rekreacije, fotografiranja, delavnic ... je treba pošteno plačati.

Več kot 2 meseca poletnih počitnic - a kam z otroki?

Eden bolj prijaznih projektov je Nikoli sam – na počitnicah v Ljubljani

Kopalno, družabno, ustvarjalno, športno, animacijsko počitniško varstvo za vse otroke od 1. do 5. razreda poteka vsak dan od 7. do 16. ure, in sicer od 28. 6. do 31. 8. 2011 na OŠ Nove Fužine, Preglov trg 8, Ljubljana.

Cena: 6 EUR na dan (varstvo s prehrano)
Informacije in prijave: ZPM Ljubljana Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana; tel. št.: 01-5443-043; e-pošta: info@zpmmoste.net
Obvezne prijave otrok do 16. 6. 2011.

Poceni je tudi 'Zabavajmo se skupaj'

Celodnevno počitniško varstvo je družabno, razgibano, ustvarjalno, športno, animacijsko počitniško varstvo za vse otroke od 1. do 5. razreda. Varstvo bo potekalo od 27. 6. do 15. 7. 2011 od 7. do 16. ure na OŠ Vič, Abramova 26, Ljubljana.

Cena: 2 EUR na dan (varstvo s prehrano)
Informacije in prijave: ZPM Ljubljana Vič-Rudnik, Koprska 94, Ljubljana;
tel. št.: 01/252 79 12 ali 01/252 79 12; e-pošta: info@zpmvic.si
Obvezne prijave otrok do 16. 6. 2011.

Glasbeno varstvo tudi v Mariboru

Glasbena šola Muzika Viva iz Ljubljane tudi to poletje organizira glasbeno počitniško varstvo za vse otroke, ki obiskujejo osnovno šolo. Pravijo, da bodo vaši otroci v varnem in ustvarjalnem okolju preživljali počitniške dni. Razvijali bodo svoje umetniške sposobnosti (risanje, slikanje, izdelovanje izdelkov iz različnih materialov, petje, igranje na različne inštrumente …) in se čez dan tudi športno udejstvovali (igre z žogo, pohodi, rolanje, lov na skriti zaklad, vodne igre, štafetne igre …).

Program bodo prilagajali udeležencem. Varstvo bo potekalo med 27. 6. in 29. 7. ter 15. 8. in 26. 8. v Ljubljani ter med 27. 6. in 16. 7. v Mariboru.
Več informacij na: 041 683 857

Športno v tujih jezikih

Zanimiv počitniški program ima tudi fakulteta za šport, kjer se bodo otroci učili angleško skozi športni projekt.
Več na: www.pocitnicefsp.si/SC_FSP,,aktivne_pocitnice.htm

Poletni jezikovni tečaj francoščine od 8. leta

Jezikovni tečaj francoščine za začetnike in nadaljevalce od 8. leta starosti. Termin: 4. 7.–8. 7. 2011. Tečaj obsega 15 pedagoških ur na teden po tri šolske ure na dan. Tečaj bo potekal vsak dan od 9.30 do 12. ure v prostorih Pionirskega doma; 1. rok prijave: 31. 6. 2011.

Konji tako in drugače

Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana in Konjeniške storitve HIDALGO Edita Fortič (Grič 32, Ljubljana) organizirata počitniško varstvo, namenjeno otrokom od 1. do 9. razreda, pod naslovom Konji tako in drugače. Celodnevni program otrokom ponuja spoznavanje konjev in njihovih navad, hranjenje in usvajanje veščin, kako osedlati konja, ter učenje osnov jahanja.

Celodnevno bivanje popestrijo kreativne delavnice slikanja, fotografiranja, iskanja zakladov in prelepih izletov v bližnjo naravo. Celodnevno varstvo je od ponedeljka do petka (od 25. junija do 26. avgusta, razen dva tedna od 25. julija do 7. avgusta) od 7. do 17. ure na Griču v Ljubljani, z vašimi otroki pa bodo usposobljeni jahači in vzgojitelji. Poskrbljeno je za tri glavne obroke (zajtrk, malico in kosilo) in tudi za pijačo ter sadje čez dan.
Cena za tedenski program: 280 EUR
Več na: 01/434 03 24

Pestra Vila Kranjska Gora

Počitniški dom Vila Kranjska Gora ima za poletje pripravljen zares pester program, tudi indijanske tabore.

Dolenjsko poletje

Jezikovna šola Yurena na Dolenjskem bo vse poletje šolarje sproščeno učila tujih jezikov – angleščine, nemščine, francoščine, španščine in ruščine. Vse poletje bodo v Kozjanskem parku potekali tudi mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke, ki se bodo lahko družili z živalmi, spali na seniku in raziskovali naravo. Za košarkarske navdušence pa bo s svojim kampom v Termah Čatež poskrbel eden izmed najboljših slovenskih športnikov, košarkar Matjaž Smodiš. Več na smodis.si.

Kekčevi dnevi

Pravi magnet za otroke so Kekčevi dnevi v Kranjski Gori z obiskom pravljične dežele. Športne počitnice julija in avgusta čakajo otroke v Gozdu - Martuljku. Mali 'športniki' bodo bivali v hotelu Špik. Ekipa G-rega je pripravila petdnevni program, ki bo od jutra do večera poln doživetij.

Murska Sobota

V Dvorcu Rakičan v Murski Soboti bo poletni tabor Fontana pisan na kožo raziskovalnim otrokom. Naučili se bodo razlikovati termalne in naravne vode v Pomurju glede na uporabo, kakovost in vpliv na naravo ter spoznavali naravne in kulturne vrednote pokrajine ob reki Muri.

Tečaj japonske pisave za začetnike in nadaljevalce

Termin: 22. 8.–26. 8. 2011
Poletni jezikovni tečaj japonske pisave hiragane in katakane je namenjen začetnikom in nadaljevalcem, ki želijo osvežiti znanje o japonskih pisavah. Tečaj obsega 10 pedagoških ur po dve šolski uri na dan. Tečaj bo potekal vsak dan od 9.30 do 11.15 v prostorih Pionirskega doma; rok prijave: 18. 8. 2011. Delavnica je namenjena vsem, starim 10 let in več.
Več na: www.pionirski-dom.si

Brezplačne delavnice tudi za osnovnošolce

Brezplačne družabne, ustvarjalne, animacijske štiriurne delavnice za vse otroke od 1. do 9. razreda bodo potekale vsak dan od 9. do 13. ure, in sicer od 27. 6. do 15. 7. 2011 na OŠ Ledina, Komenskega ulica 19, Ljubljana.
Informacije in prijave zbira ZPM Ljubljana Šiška, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, tel. št.: 01/513-26-60; begin_of_the_skype_highlighting 01/513-26-60 end_of_the_skype_highlighting; e-pošta: zpmsiska@volja.net.
Obvezne prijave otrok do 16. 6. 2011. Število mest je omejeno.

Veliko informacij o počitnicah, varstvu, tečajih, delavnicah … boste našli na www.otrokoskop.si.


Lisa / fotografija Shutterstock.com

Najbolj brano