McDonald's za male bolnike v Sloveniji

Podjetje McDonald's Slovenija je tudi letošnji svetovni dan otroka obeležilo z donacijo. 6.778 evrov so ob zaključku dobrodelne akcije Podajmo roko predali predstavnikom Fundacije za pomoč otrokom.

Promocijsko sporočilo, 22. 11. 2012
McDonald's za male bolnike v Sloveniji

Donacija bo pripomogla k temu, da bo življenje malih bolnih otrok in njihovih družin nekoliko lažje.

Dobrodelna akcija Podajmo roko je med 15. in 18. novembrom potekala v vseh restavracijah McDonald's v Sloveniji. 1 evro od vsakega obroka Happy Meal, prodanega v tem obdobju, so namenili za donacijo ustanovi Fundacija za pomoč otrokom.

Fundacija za pomoč bolnim otrokom finančno pomaga otrokom in njihovim družinam, ki so se zaradi bolezni znašli v finančni in življenjski stiski in obenem poskuša družinam z bolnimi otroci vsestransko svetovati, jih zastopati, združevati in pomaga preiti v manj stresno in prijaznejše življenje. Pomaga do kakovostnejšega življenja kronično, hujše in kakor koli dolgotrajno bolnim otrokom, otrokom z več neraziskanimi diagnozami ter otrokom, ki trpijo zaradi okvare, ki je posledica nesreče ali poškodbe, ter njihovim družinam širom Slovenije.

Tudi ostale restavracije družbe McDonald's po svetu svetovni dan otroka vsako leto pospremijo s številnimi dobrodelnimi akcijami in aktivnostmi z namenom zbiranja sredstev za izboljšanje položaja otrok po svetu. Tako so od leta 2002 do danes zbrale že več kot 170 milijonov dolarjev.

Svetovni dan otroka praznujemo 20. novembra in predstavlja obletnico dne, ko je Generalna skupščina Združenih narodov leta 1959 sprejela Deklaracijo o otrokovih pravicah, na isti dan leta 1989 pa še konvencijo o njihovih pravicah. Otroci so tako postali imetniki posebnih pravic, in ta dan nas opominja, da svet, ki ga ustvarjamo, ustvarjamo za naše otroke in po meri naših otrok.

Najbolj brano