Izbira vrtca - trije drugačni in zanimivi

Otroci so naše iskrice in ni vseeno, komu jih zaupamo v varstvo. Predstavljamo tri vrtce, ki so po svoji ponudbi drugačni in zanimivi.

Izbira vrtca - trije drugačni in zanimivi

Organizirano varstvo Modri Škratek, bioveganski vrtec

Modri Škratek nudi otroku prijetno in ljubeče bivanje, ko je ločen od staršev. V varstvo vpisujejo otroke od 2. leta starosti do vstopa v šolo.

Dejavnosti so vezane na naravo in spremembe v njej ter spodbujajo otrokov celostni razvoj. Otroci se razvijajo v gibanju, glasbi, skrivnosti pravljic, radosti umetniškega ustvarjanja ter izkustvenega učenja. Tako se srečujejo s španskim in angleškim jezikom, pravljično jogo, izraznim plesom ...

Velik poudarek dajejo zavedanju pomembnosti medčloveških odnosov, vezi ter ljubezni, ki jih potrebujejo za zdravo rast. Skupine so majhne, da se vzgojitelj lahko posveti vsakemu otroku posebej, velik poudarek pa posvečajo tudi tesnemu sodelovanju s starši otrok in zdravi ter uravnoteženi prehrani ekološkega izvora, pri njeni pripravi pa lahko sodelujejo tudi otroci.

Telefonska številka: 040-540-408, e-pošta: mojcabajc@gmail.com

Rahelin vrtec, hiša otrok Montessori

Rahelina hiša otrok izvaja celodnevni program, ki izhaja iz zakonitosti pedagogike Marie Montessori. Namenjen je otrokom od 11. meseca starosti do vstopa v šolo.

Program pomaga otroku naravno in neprisiljeno razvijati samostojnost, osredotočenost, občutek za red, samodisciplino, odgovornost, čut za druge. Otroci se učijo z delom in spoznavajo svet skozi svoja čutila in z opazovanjem drugih.

Metodo Montessori na prvi pogled prepoznamo po notranji umirjenosti (disciplini) otrok in individualnem pristopu ter tudi po tem, da se otroci s ponujenim materialom, ne da bi se tega sploh zavedali, naučijo pisanja, branja, računanja. Poudarek je predvsem na učenju za življenje, ki temelji na otrokovih razvojnih potrebah po svobodi znotraj meja in po skrbno pripravljenem okolju.

Značilnosti Raheline hiše otrok:

  • Otroci so razporejeni v starostno heterogene skupine. Heterogena sestava otrok v skupini je pomemben vidik vzgoje Montessori, saj otroka postavlja v naraven odnos z vrstniki.
  • Individualni pristop – središče vzgoje Montessori je individualno delo. Umirjenost izhaja iz tega, da ima otrok možnost izbrati materiale, ki ga v določenem obdobju zanimajo.
  • Program poteka vzporedno v slovenskem in angleškem jeziku.
  • Je katoliški vrtec.
  • Prostori so svetli, estetsko in sodobno urejeni.
  • Enkrat tedensko omogočajo tudi popoldanske programe za otroke, ki ne obiskujejo hiše otrok.
  • Program Montessori izvajajo v Rahelinem vrtcu, Angelinem vrtcu, Hiši otrok – vrtec Montessori Maribor in Hiši otrok Dravlje, več na www.montessori-institut.si.

Vrtec QSI Mednarodne šole Ljubljana

Je del družine Quality Schools International in je en od šestintridesetih vrtcev in šol po vsem svetu, ki je akreditiran pri ameriški organizaciji MSA. Učni jezik poteka v angleščini, tako za predšolske otroke od tretjega leta starosti kot tudi za šoloobvezne otroke do 18 let. Učilnice, knjižnica in računalniški laboratorij so opremljeni z najnovejšo tehnologijo, ki omogoča kakovostno preživljanje časa in učenja.

Poleg okolja, ki spodbuja vedoželjnost, se malčki učijo ustvarjalnega razmišljanja, kjer se upoštevajo nadarjenost in različne spretnosti vsakega otroka. Vzgojitelji in učitelji gojijo osebno rast in krepijo samozavest vsakega posameznika, skozi katero poudarjajo sedem vodil uspeha: odgovornost, zaupanje, sodelovanje, zaznavanje lepote v drugih, prijaznost in vljudnost, samostojnost, skrb za druge.

Vrtec omogoča rast v odprtem in strpnem okolju, kjer se gradijo prijateljstva in kjer se otroci počutijo domače v mednarodni skupnosti.

Telefonska številka: 01-244-17-50, e-pošta: ljubljana@qsi.org

Aiša Jašarević Ajda,
fotografija Shutterstock.com

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri