Bodimo pozorni na varnost igrač za otroke

Potrošniške organizacije opozarjajo, da se na trgu še vedno najdejo varnostno pomanjkljive igrače.

Bodimo pozorni na varnost igrač za otroke

Težave povzročajo majhni delci, ki povečujejo možnost nevernosti zadušitve pri mlajših od treh let, predolge vrvice in prisotnost nevernih kemikalij. V mnogo evropskih državah poteka kampanja o varnosti igrač (Slovenije žal ni med njimi).

Zveza potrošnikov nas pridno opozarja

ZPS redno objavlja odpoklice igrač na slovenskem trgu, na svoji spletni strani www.zps.si pa je na voljo tudi veliko priporočil in drugih informacij o varnosti igrač. Opozarjajo , da ko bomo kupovali igrače, bodimo vsekakor pozorni tudi na varnost, saj je kljub strogim varnostnim ukrepom je na trgu še vedno veliko igrač, ki niso varne. Te trditve potrjujejo tudi zadnji testi, ki so jih opravile nekatere potrošniške organizacije.

V sklopu kampanje bo na številnih televizijskih postajah po Evropi predvajan videoposnetek, s katerim bodo opozarjali na pomen varnosti igrač, v nekaterih državah (Avstrija, Belgija, Francija Grčija, Irska, Italija, Nemčija, Romunija, Portugalska, Španija, Švedska) pa bodo potrošnikom ob nakupu igrač delili letake z varnostnimi nasveti. Ker slovenske televizije ne bodo sodelovale, ga bomo za njim sami pobrskati po spletu.

Lisa,
fotografija Shutterstock.com

Najbolj brano