Zakaj Meghan Markle nikoli ni preživela velike noči s kraljevo družino? Razlogi so bizarni in razočarajoči

1. 4. 2024
Zakaj Meghan Markle nikoli ni preživela velike noči s kraljevo družino? Razlogi so bizarni in razočarajoči (foto: Profimedia)
Profimedia

Na veliki dan je imela Meghan drugačne načrte.

Meghan Markle se je udeležila številnih vrhuncev kraljevega koledarja, od Trooping the Color do njihovega letnega božičnega sprehoda, vendar se vojvodinja Susseška nikoli ni pridružila kraljevi družini na njihovem velikonočnem izletu v cerkev.

Le nekaj tednov preden se je poročila s princem Harryjem, so se člani kraljeve družine za veliko noč 2018 zbrali v kapeli svetega Jurija na gradu Windsor, kjer se je par pozneje poročil.

Zaročenca, Harry in Meghan, sta se odločila, da bosta srečanje izpustila, toda kraljici Elizabeti so se pri bogoslužju pridružili princ William, Kate Middleton (ki je bila noseča s princem Louisom, ki se je rodil pozneje tisti mesec), princesa Eugenie in njen takratni zaročenec Jack Brooksbank, princesa Beatrice in številni drugi člani kraljeve družine.

Velika noč je padla na 21. april 2019 in Meghan je zamudila obisk cerkve, ker je bila noseča s prvim otrokom para (njun sin, princ Archie, je prišel le nekaj tednov kasneje, 6. maja). Vendar je princ Harry na dogodek odšel sam.

Kraljeva družina se je leta 2022 zbrala na velikonočnem izletu v cerkev, na dogodku pa sta poleg svojih staršev prvič nastopila princ George in princesa Charlotte. Kraljica Elizabeta je tistega leta zamudila bogoslužje, vendar je vir za People povedal, da je vse spremljala na spletu, če ni mogla osebno priti na prizorišče.

Medtem sta princ Harry in Meghan na veliko noč tistega leta navijala za športnike na igrah Invictus v Haagu. Potem ko sta se udeležila otvoritvene slovesnosti, sta si vojvoda in vojvodinja Susseška ogledala nekaj športnih dogodkov.

Meghan je spremljala princa Harryja na božičnih praznovanjih kraljeve družine leta 2017, potem ko sta oznanila zaroko. Njen prihod je bil odmik od tipičnega kraljevega protokola, saj neporočeni člani kraljeve družine doslej niso bili povabljeni v Sandringham na veliki dan.

Kot zaročenka princa Williama leta 2010 se Kate ni udeležila božičnih bogoslužij z njimi.

V Netflixovi dokumentarni seriji "Harry in Meghan" se je vojvodinja Susseška spomnila, kako je prvič preživela praznike z družino princa Harryja. "Tako jasno se spominjam prvega božiča v Sandringhamu," je rekla in dodala: "Pokličem mamo, ona pa reče: 'Kako gre?' In rekla sem: 'O moj bog, to je čudovito. Je kot velika družina, ki sem si jo vedno želela,'" je dodala Meghan.

Po praznovanju božiča je princ Harry za BBC Radio 4 povedal, da je bil božič z njegovo bodočo nevesto "fantastičen". "Res je uživala. Družini je bilo všeč, da je bila tam," je dejal leta 2017. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kaj Harry pričakuje od Kate in Williama? Princ ima visoka pričakovanja, jasno je že, da njegovega pogoja William in Kate ne bosta izpolnila

Priporočamo tudi: Dolgo nista vedela, kaj se dogaja z njuno hčerko: To sta storila starša Kate Middleton, ko sta izvedela, da se bori z rakom