William in Catherine praznujeta prvo obletnico poroke

Danes mineva točno leto dni, odkar sta si pred milijardnim občinstvom zvestobo obljubila princ William in njegova izbranka Kate Middleton (zdaj bolj znana kot Catherine, vojvodinja Cambriška).

Kate je na poroki nosila s čipkami okrašeno obleko iz hiše Alexander McQueen, ki si vsekakor zasluži, da si jo ogledamo še enkrat. Foto: Profimedia

William in Kate sta se spoznala med študijem na Univerzi St. Andrews na Škotskem. Videvala sta se kar osem let, preden se je princ opogumil in jo zasnubil na potovanju v Keniji oktobra 2010. Kate je takrat podaril prstan, ki ga je nekoč nosila njegova pokojna mati, princesa Diana.

Pol leta kasneje je sledila poroka v Westminstrski opatiji v Londonu, ki naj bi si jo pred tv-sprejemniki ogledalo kar dve milijardi ljudi po vsem svetu.

Odtlej vojvoda in vojvodinja Cambriška marljivo potujeta po svetu, se udeležujeta dobrodelnih prireditev, vmes pa se srečujeta z zvezdniki in voditelji držav ... Ves čas se pojavljajo govorice o naraščaju, a uradno še ni bilo kakšnega tovrstnega oznanila.

Obletnico bo par praznoval kar v miru doma, na otoku Anglesey v Walesu.

Najbolj brano