Vsi niso takoj razumeli: Camilla je poslala skrivno sporočilo o kralju Charlesu in Kate Middleton

26. 5. 2024
Vsi niso takoj razumeli: Camilla je poslala skrivno sporočilo o kralju Charlesu in Kate Middleton (foto: Profimedia)
Profimedia

Kralj in kraljica sta se udeležila odprtja Chelsea Flower Showa, nato pa je kraljica storila nekaj, česar vsi niso takoj razumeli. 

Kraljica Camilla je pred kratkim navdušila mlade na razstavi cvetja v Chelseaju, ko je šolarjem podarila poseben šopek rož - strokovnjak za rože pa je razkril simboliko za tem.

Odločila se je, da kamelije podari učencem osnovne šole Sullivan, ki so prispevali k vrtu, ki ga je navdihnila Penelope Featherington iz Netflixove drame Bridgerton.

"Kamelije tradicionalno simbolizirajo občudovanje, naklonjenost in hvaležnost. Z izbiro kamelij je kraljica Camilla verjetno želela izraziti globoko spoštovanje do ustvarjalnosti in predanosti otrok," je povedala Elise Harlock, vodja znamke Prestige Flowers.

Dodala je, da imajo kamelije globlji pomen, še posebej glede na nedavne zdravstvene težave kralja in valižanske princese, ki se zdravita zaradi raka.

"V jeziku rož lahko kamelije simbolizirajo odpornost in moč. Ta izbira lahko odraža sporočilo solidarnosti in podpore možu in snahi na njunih zahtevnih poteh," je dejala in dodala: "Izbira kamelij je bila ganljiv način izražanja hvaležnosti, moči in enotnosti v težkih časih."

Novice o kraljevem zdravju

Kralj se je prejšnji mesec vrnil k javnosti po spodbudnem napredku pri njegovi diagnozi raka, čeprav so viri pred tem poudarili, da ima monarh kljub dobrim novicam še vedno raka in se bo še naprej zdravil zaradi nerazkrite oblike bolezni, in ko bo kraljica prejšnji mesec pridružila vrtni zabavi v Lamb House in Rye, je gostom povedala, da se njen mož 'opravlja'.

Kate Middleton se trenutno osredotoča na okrevanje po raku, a spremlja delo Task Force in je zadovoljna s smerjo, v katero gre vse skupaj, piše Glossy.

Vendar pa je tiskovni predstavnik Kensingtonske palače poudaril, da to, da Kate spremlja dogodke, ne pomeni, da se bo kmalu vrnila na delo.

"Zgodnje otroštvo je za valižansko princeso velika prioriteta in zato spremlja vse, a o njeni vrnitvi še ni govora," je poudaril. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Nezaslišano. Nevljudno. Nepošteno!" Kraljevi strokovnjaki pravijo, da je Kate Middleton "globoko razburjena"

Priporočamo tudi: "Pogovarjal sem se s prijatelji Kate Middleton. To se v resnici dogaja v Kensingtonski palači": Resnica bo šokirala vse