Več deset tisoč gostov in sorodnikov: Princ William na zabavi v družbi več princes, Kate pa ni na vidiku

23. 5. 2024
Več deset tisoč gostov in sorodnikov: Princ William na zabavi v družbi več princes, Kate pa ni na vidiku (foto: Profimedia)
Profimedia

Takšne zabave organizirajo že od leta 1860, da bi se kralj zahvalil članom skupnosti. 

Princ William je bil videti eleganten v obleki in cilindru, ko je 21. maja prispel na vrtno zabavo v Buckinghamsko palačo v imenu svojega očeta, kralja Charlesa.

Profimedia

Medtem ko se njegova žena Kate Middleton zaradi zdravljenja raka še vedno drži stran od oči javnosti, je valižanski princ povabil nekaj svojih sorodnikov, da pomagajo pri organizaciji popoldanske svečanosti.

Profimedia

Princesa Beatrice, princesa Eugene, Zara Tindall in njen mož Mike Tindall so se pridružili princu Williamu na redkem javnem dogodku, ki je poudaril naslednjo generacijo kraljeve družine.

Profimedia

Čeprav je bil deževen dan in so imeli vsi gostje v rokah dežnike na dvorišču palače, je bilo videti, kot da se imajo vsi lepo, še posebej pa sami člani kraljeve družine, ki so popestrili in utrdili družinske odnose z njihova prisotnost.

Poleg druženja s člani kraljeve družine in sprehoda po dvorišču palače so goste pogostili s čajem in pecivom – kot piše na spletni strani kraljeve družine, so postregli okoli 27.000 skodelic čaja in 20.000 tortic.

Profimedia

Medtem ko vnuke kraljice Elizabete pogosto vidimo skupaj na družinskih dogodkih, kot je božič, nimajo tradicionalnih kraljevih dolžnosti, temveč imajo službe, hkrati pa podpirajo dobrodelne organizacije.

Na vrtni zabavi ni bilo njunih dveh najmlajših bratrancev, 20-letne Lady Louise, ki študira na Univerzi St Andrews, in 16-letnega Jamesa, grofa Wesseškega. Vrtne zabave sta se udeležila tudi vojvoda Gloucestrski, prvi bratranec kraljice Elizabete, in njegova žena, vojvodinja Gloucestrska.

Profimedia

Člani kraljeve družine so se na dogodku družili s tisočimi gosti, ki so bili povabljeni v kraljevo rezidenco kot priznanje za njihovo javno službo. Med prisotnimi sta bila gosta iz pokroviteljstva princa Williama in princese Kate. Kate pa se te zabave ni udeležila, saj je še vedno na zdravljenju, saj so ji diagnosticirali raka.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nov portret Kate Middleton šokiral javnost: Oboževalci ne verjamejo, da je na sliki princesa

Priporočamo tudi: To je razlog, zakaj princ William zapušča bolno Kate Middleton: Princesa je prekinila molk med bitko z rakom

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik