Tukaj se je rodila največja prepovedana ljubezen v kraljevi družini: Novo domovanje princa Williama in Kate Middleton je del zgodovine

23. 9. 2023
Tukaj se je rodila največja prepovedana ljubezen v kraljevi družini: Novo domovanje princa Williama in Kate Middleton je del zgodovine (foto: Profimedia)
Profimedia

Stene stavbe, s katero sta princ in princesa Walesa nadomestila Kensingtonsko palačo, hranijo številne skrivnosti, fotografije notranjosti te hiše pa niso bile nikoli javno objavljene.

Princ William in njegova soproga Kate Middleton od poroke živita v Kensingtonski palači, občasno, predvsem v času pandemije korona virusa, pa sta bivala na svojem posestvu v Norfolku Anmer Hall. 

Par je z otroki živel v Londonu, a sta izkoristila vsako priložnost, da sta šla v naravo in se naužila svežega zraka, nato pa sta se preselila v okolje, ki jima zagotovo bolj prija.

Po smrti kraljice Elizabete II., ko sta postala princ in princesa Walesa, priljubljena William in Kate sta se iz Kensingtonske palače preselila v Windsor, tako da je njun novi dom obdan z božansko naravo in zelenjem.

Nova rezidenca kraljevega para je Adelaide Cottage, očarljiva in stara stavba v bližini kapele svetega Jurija in približno 40 kilometrov od središča Londona.

Skrivnosti posestva Adelaide

Adelaide Cottage je hiša, ki je bila prvotno zgrajena za kraljico Adelaide, ženo kralja Williama IV. leta 1831. Za to je bilo po podatkih, ki so na voljo v Kraljevski zbirki, največji umetniški zbirki na svetu, uporabljeno gradivo iz Kraljeve lože v Windsorju.

Stavba je bila dom številnih uglednih osebnosti v britanski zgodovini, kraljica Viktorija pa jo je raje uporabljala kot zajtrkovalnico ali čajnico. Eden od slavnih prebivalcev Adelaide Cottage je bil Peter Townsend, najbolj znan po svoji aferi s princeso Margaret.

Zemljišče je zelo prostorno in ima Adelaide Cottage kot osrednji del, in tam je Adelaide Lodge, hiša iz rdeče opeke, z visokimi dimniki in ločnimi okni v drugem nadstropju, ki ji dajejo čar stare podeželske hiše.

Hiša princa Williama in Kate Middleton je bila nazadnje prenovljena leta 2015, ko se je družina odločila obdržati verando iz 19. stoletja, tam pa se nahajajo božanski in skrbno negovani vrtovi, stari okoli 200 let.

Adelaide Cottage ni bila nikoli fotografirana v notranjosti, vendar je znano, da ima štiri spalnice, dve kabini, kraljičino dnevno sobo in pohištvo iz nekdanje kraljeve lože.

Kot so pisali mediji, kraljeva družina za rezidenco v tej hiši plačuje najemnino, Daily Mail pa je nekoč objavil, da je kraljica Adelaide Cottage najprej ponudila princu Harryju in Meghan Markle.

Dom princa Williama in Kate Middleton - dom kraljevega škandala

Čeprav je veličastna, je bila skrivnostna hiša dolgo časa nekoliko pozabljena v britanski javnosti, dokler se v štiridesetih in petdesetih letih ni začela omenjati v medijih, ker sta v njej živela Peter in Rosemary Townsend.

Nekdanji letalec in pilot RAF je bil v tistih časih angažiran kot osebni spremljevalec mlade princese Margaret, ki se je vanj zaljubila na prvi pogled pri 13 letih.

Čez nekaj časa se je sestra kraljice Elizabete II spustila v razmerje s 15 let starejšim poročenim moškim, razkrinkana pa sta bila leta 1953, ko so med kraljičinim kronanjem mnogi opazili, kako je Margaret mimogrede odstranila smet z njegovega suknjiča.

Margaret in Elizabeth naj bi pred odkritjem afere pogosto hodili na čaj v Adelaide Cottage k Townsendovim in se družili z njihovimi otroki.

Običajno je kraljica uživala v pogovoru z Rosemary, medtem ko se je Margaret igrala s fanti, njen bodoči ljubimec pa je sedel na verandi in jih opazoval. Ni natančno znano, kdaj se je začela njuna afera, vendar je Townsend živel v Adelaide Cottage do leta 1952, ko se je ločil od žene.

Znano je, da ji je Margaretina sestra prepovedala poroko z njim, ker je bil ločen, njegova bivša žena pa živa, zato se je bila princesa prisiljena ločiti od njega in leta 1955 uradno oznanila, da se ne bo poročila z moškim, ki ga ljubi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če boste za obrok porabili vsaj toliko minut, se boste izognili pridobivanju kilogramov: To so najpogostejše napake, zaradi katerih se redimo (in se jih sploh ne zavedamo)

Priporočamo tudi: Če si želite dolgih in bujnih las, si jih ne smete striči v teh dneh v tednu: To so najboljši dnevi za striženje las po luninem koledarju

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan