To je razlog, da Kate Middleton in Meghan Markle nista odpotovali na Škotsko, da bi bili ob kraljičini postelji s kraljevo družino

9. 9. 2022
To je razlog, da Kate Middleton in Meghan Markle nista odpotovali na Škotsko, da bi bili ob kraljičini postelji s kraljevo družino (foto: Profimedia)
Profimedia

Včeraj so k monarhinji zaradi skrbi zdravnikov glede njenega zdravstvenega stanja pohiteli starejši člani kraljeve družine, le nekaj ur pred njeno smrtjo.

Starejši člani kraljeve družine so včeraj dopoldne odpotovali na Škotsko, da bi obiskali kraljico Elizabeto II, ko je bila pod zdravniškim nadzorom; vojvodinje Kate pa ni bilo med njimi.

Kraljevi viri so potrdili, da je vojvodinja Cambriška ostala v Windsorju s tremi otroki princa Williama, medtem ko so se on, princ Harry, princ Charles, princ Edward in princ Andrew odpravili na grad Balmoral k kraljici.

Ravno v sredo so otroci - princ George, princesa Charlotte in princ Louis - prispeli v svojo novo šolo (ki jo obiskujejo po selitvi iz Kensingtonske palače v Londonu v Adelaide Cottage v Windsorju) na prvi ogled in uradno srečanje z ravnateljem. Včeraj pa je potekal njihov prvi uradni dan pouka. Ko so kraljevo družino včeraj poklicali, naj odpotuje h kraljici, je morala Kate ostati zaradi svojih otrok.

Tudi vojvodinja Meghan ni odpotovala v Balmoral.

Harry je v včeraj odpovedal že načrtovane obveznosti v Angliji, da bi se pridružil družini v Balmoralu, medtem ko je Meghan Markle ostala v Londonu. Kraljevi novinar Omid Scobie je na Twitterju zapisal: "Vir je sporočil, da je v Balmoral odpotoval samo princ Harry. Tako kot vojvodinja Cambriška (ki je s tremi otroki v Windsorju) tudi vojvodinja Susseška ostaja v Angliji (vendar se še vedno ne bo udeležila nocojšnje podelitve nagrad WellChild)."

Vir je potrdil, da je ostala v Angliji - čeprav se ni udeležila sinočnje podelitve nagrad WellChild.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so zadnje fotografije kraljice Elizabete: Posnete le dva dni nazaj, videti pa je bila modrikasta in shujšana

Priporočamo tudi: Poslovila se je monarhinja, ki je v 70 letih vladanja zaznamovala svet in kljub škandalom osvojila srca ljudi po celem svetu

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave