Princ William, Kate in njuni otroci vedno nosijo modro barvo: Kraljevi strokovnjak razlaga, zakaj

4. 11. 2023
Princ William, Kate in njuni otroci vedno nosijo modro barvo: Kraljevi strokovnjak razlaga, zakaj (foto: Profimedia)
Profimedia

Fotografije britanske kraljeve družine jasno kažejo na njihovo naklonjenost modrim oblačilom in to ni naključje.

Če pogledate fotografije mlade kraljeve družine skozi leta, boste videli, da v večini situacij nosijo modra oblačila. Princ William, Kate Middleton in njuni trije otroci George, Charlotte in Louis pozirajo v odtenkih modre za rojstnodnevne portrete, božične voščilnice, pa tudi za številne uradne slovesnosti in slovesnosti, kot je letošnja maša na veliko noč.

"Kraljeva družina se zaveda sporočila, ki ga pošiljajo njihova oblačila. Ne govorijo, se pa zato vidi njihov odnos – kot je nekoč rekla kraljica Elizabeta II. Preden slišimo, kaj počnejo, kaj podpirajo ali kateri dogodek obiskujejo, vidimo, kaj nosijo. To poznajo in zelo spretno uporabljajo," je za Vogue povedala Elizabeth Holmes, avtorica uspešnice 'HRH: So Many Thoughts on Royal Style'.

Tako so na primer na dan spomina nosili črna oblačila z detajlom rdečega maka. Med obiskom Ukrajinskega kulturnega centra, tik po ruski invaziji, je Kate Middleton nosila oblačila enake barve kot ukrajinska zastava, s čimer jim je poslala subtilno sporočilo podpore.

Kaj torej pomeni modra barva? Je barva, ki predstavlja umirjenost in odgovornost, monarhija pa je nenazadnje utelešenje stabilnosti. Obstaja tudi dejstvo, da je modra barva prisotna na britanski zastavi: nošenje takšnih oblačil subtilno kaže tudi na domoljubni občutek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Glavni trend škornjev jeseni in zime 2023/24 nas bo ponesel nazaj v 70. leta

Priporočamo tudi: Veliki horoskop za november: Stvari, ki ste jih komaj in dolgo čakali, se končno začnejo uresničevati