Princ Harry trdi, da je Meghan Markle zaradi pravnega boja z britanskim tiskom splavila

"Splav je bil posledica tega, kar so ji poskušali narediti."

Princ Harry trdi, da je Meghan Markle zaradi pravnega boja z britanskim tiskom splavila - Foto: Twitter/Vlora news

Princ Harry in vojvodinja Meghan sta povzročila šok, ko sta kot visoka člana kraljeve družine vložila tožbo proti britanskim časopisom zaradi vdora v njuno zasebnost.

Boj za to, da bi časopisi prevzeli odgovornost za zaupne podrobnosti iz življenja zakoncev Sussex, ki so jih objavili, se je nadaljeval tudi po njunem odstopu s kraljevih funkcij in se še nadaljuje. In čeprav je Meghan lani zmagala v tožbi proti časopisni hiši Associated Newspapers (potem ko so objavili zasebno pismo, ki ga je napisala svojemu očetu Thomasu Marklu), Harry pravi, da jo je to zelo prizadelo in da je bilo morda vzrok za njen splav.

Medtem ko sta vojvoda in vojvodinja pripravljala tožbo za kršitev avtorskih pravic proti časopisni hiši Associated Newspapers (ki ima v lasti britanska časopisa, kot sta Daily Mail in The Mail on Sunday), sta bila tudi sredi selitve v svoj novi dom v Santa Barbari v Kaliforniji. Stres, ki so ga povzročili vsi ti dogodki skupaj, se je na koncu končal z Meghaninim splavom julija 2020, pravi Harry v drugem delu njune nove dokumentarne serije Meghan & Harry.

"Verjamem, da je moja žena splavila zaradi tega, kar je storil Mail. Vse to sem gledal," pravi vojvoda v 6. epizodi. "Ali zanesljivo vemo, da je bil splav posledica tega? Seveda ne vemo. Toda ob upoštevanju stresa, ki ga je to povzročilo, pomanjkanja spanja in časa nosečnosti, koliko tednov je bila noseča, lahko na podlagi tega, kar sem videl, rečem, da je bil splav posledica tega, kar so ji poskušali narediti."

Meghan se spominja bolečega spomina: "Bila sem noseča. Res nisem spala. In prvo jutro, ko sva se zbudila v najinem novem domu, sem splavila."

Abigail Spencer, Meghanina prijateljica, podrobno opisuje trenutek, ko je videla, da je Meghan splavila. "Vozila sem se in rekla: 'V redu, razpakirali bomo. Nastanili se bomo,'" pravi, ko govori o prihodu družine v njihov novi dom. "Meg stoji zunaj in me čaka, jaz pa vidim, da je nekaj narobe. In ona mi pokaže novi dom. To so zelo mešana čustva, ker pravi: 'Tukaj je naš novi dom,' a ona pravi: 'Imam veliko bolečine'. Držala je Archieja in padla na tla."

Meghan je srce parajočo zgodbo o svojem splavu prvič povedala novembra 2020 v eseju za New York Times z naslovom "The Losses We Share " (Izgube, ki si jih delimo). Povedala je, da je skrbela za sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja, ko se je to zgodilo. "Ko sem mu zamenjala plenico, sem začutila oster krč. Z njim v naročju sem padla na tla in si brundala uspavanko, da bi naju oba pomirila, vesela melodija pa je bila v popolnem nasprotju z mojim občutkom, da nekaj ni v redu. Ko sem stiskala svojega prvorojenca, sem vedela, da izgubljam svojega drugega," je zapisala.

Po tragediji sta Meghan in Harry na srečo lahko ponovno zanosila; 4. junija 2021 sta pozdravila hčerko Lilibet Diano Mountbatten-Windsor.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na črne bulerje, Jennifer Lopez dokazuje, da lahko to barvo kombinirate z vsem

Priporočamo tudi: Horoskop: Kaj je tisto, kar delate narobe na zmenkih glede na nebesno znamenje?

Najbolj brano