Princ Harry obtožuje Camillo, da medijem podtika zgodbe, da bi "popravila" svojo podobo

"Ti nekateri člani so se odločili, da bodo šli v posteljo s hudičem," pravi v intervjuju za ITV.

Princ Harry obtožuje Camillo, da medijem podtika zgodbe, da bi "popravila" svojo podobo - Foto: Profimedia

V najnovejšem intervjuju po izidu knjige spominov Spare, princ Harry trdi, da je kraljica soproga Camilla izkoristila britanski tisk, da bi izboljšala svojo podobo v očeh britanske javnosti.

V 90-minutnem pogovoru z voditeljem televizije ITV Tomom Bradbyjem je Harry razpravljal o obtožbah iz svoje knjige, da je Camilla pred poroko s kraljem Charlesom novinarjem posredovala zgodbe.

V knjigi Spare princ razkrije, da sta se z Williamom zasebno srečevala s Camillo, da bi jo uradno spoznala, ko se je njun oče začel javno videvati z njo. Harry v intervjuju trdi, da je njegova mačeha podrobnosti o teh pogovorih posredovala medijem.

"Kmalu po najinih zasebnih srečanjih z njo je začela igrati dolgo igro," pravi Harry po avdioknjigi, ki je bila predvajana v intervjuju za ITV. "Predvidevali smo, da bo z očetovim blagoslovom začela kampanjo, katere cilj bo poroka in sčasoma krona. V vseh časopisih so se začele pojavljati zgodbe o njenem zasebnem pogovoru z Williejem. Zgodbe, ki so vsebovale do potankosti točne podrobnosti, od katerih seveda nobena ni prišla od Willieja. Lahko jih je razkrila le še ena oseba, ki je bila prisotna."

Preberite tudi: Kraljevi oboževalci prepričani, da sta princ George in princesa Charlotte dokazala, da je Meghan Markle v dokumentarni seriji lagala

Prve fotografije Kate Middleton po izidu Harryjeve knjige: Valižanska princesa užaloščena in s skrivnostnim obrazom

V času razkritja je Camillin urad trdil, da je bila za to odgovorna njena osebna tajnica; ta višja pomočnica je pozneje odstopila. Harry namesto tega trdi, da je bila pri uhajanju zgodb vpletena njegova mačeha.

Ko Bradby princa vpraša o njegovih "dosledno zbadljivih" komentarjih o Camilli v knjigi, Harry odgovori, da "noben del stvari, ki sem jih povedal, ni zbadljiv do katerega koli člana moje družine, zlasti ne do mačehe".

Harry prav tako ponovi svoje trditve, da imajo člani kraljeve družine redno prakso podtikanja negativnih zgodb drug o drugem v medijih.

"Ti določeni člani so se odločili, da se spravijo v posteljo s hudičem ... da bi popravili svojo podobo. Toda v trenutku, ko gre to na škodo drugih, mene, drugih članov moje družine, takrat potegnem črto," pravi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je model torbice, ki bo kmalu prevladoval v naših modnih kombinacijah

Priporočamo tudi: To je edini obrok v dnevu, na katerega ne bi smeli pozabiti: Pomaga pri uravnavanju telesne teže in krepi vaš imunski sistem

Najbolj brano