Odpotoval je nazaj v Ameriko: Razkrit razlog, zakaj princ Harry ni ostal dolgo v Londonu

10. 2. 2024
Odpotoval je nazaj v Ameriko: Razkrit razlog, zakaj princ Harry ni ostal dolgo v Londonu (foto: Profimedia)
Profimedia

Vojvoda susseški se je na dogodku pojavil le nekaj ur po vrnitvi v Kalifornijo.

 

Princ Harry je svoj prihod iz Kalifornije napovedal takoj, ko je izvedel, da ima njegov oče raka, kralj Charles III pa je po sinovem prvem zdravljenju vrnitev v Sandringham preložil.

Ne spreglejte:

Sicer pa je bila vrnitev vojvode susseškega v Veliko Britanijo zelo kratka in po srečanju z očetom se je odpravil nazaj v Ameriko.

Nekaj ​​ur po obisku Velike Britanije pa se je princ Harry pojavil v Las Vegasu na podelitvi nagrad NFL Honors Awards 2024, kamor je bil povabljen kot voditelj v kategoriji 'Človek leta'.

"Namesto da ga nosite nazaj, ga samo dodajte naprej. Zakaj ne nosite ščitov in čelade? Šalo na stran, to, kar počnete na igrišču in izven njega, je res izjemno. Vi ste vzor milijonom v svojem obnašanju in načinu, kako vračate vsem. Ta nagrada je najvišja čast, namenjena služenju skupnosti," je dodal.

Nagrado je izročil Cameronu Heywardu, ki je bil navdušen nad prejemom nagrade od princa. "Človek, v šoku sem. To je princ Harry," je dejal Heyward, potem ko je stopil na oder.

Spomnimo, da je novica, da je kralj Charles zbolel za rakom, presenetila svetovno javnost, poleg vprašanja, kaj bi se zgodilo v najslabšem primeru, pa se je pojavilo tudi vprašanje, kdo ga bo nadomestil pri opravljanju kraljevih dolžnosti.

Charles je odstopil od javnih dolžnosti zaradi zdravljenja povečane prostate in zdaj ni znano, kdaj bi se lahko vrnil k kraljevim dolžnostim, saj nihče ni pričakoval diagnoze raka.

Kralj bo še naprej opravljal del svojih nalog, torej podpisoval vse dokumente, ki zahtevajo njegov podpis. Obstaja pa ustavni mehanizem, ko "vodja države ne more opravljati uradne dolžnosti", in v tem primeru se namesto monarha lahko imenujejo "državni svetovalci". To so kraljica Camilla, princ William ter kraljeva sestra Anne in brat Esward. To ne bosta Harry in Andrew, saj nista več aktivna člana kraljeve družine.

Charles se je na prestol povzpel 8. septembra 2022 po smrti kraljice Elizabete, v primeru njegove abdikacije pa nanj stopi naslednji član kraljeve družine v nasledstveni vrsti, princ William.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Trpite za nespečnostjo? 20 minut takšne vadbe je vse, kar potrebujete, da si opomorete od slabega spanca

Priporočamo tudi: To je razlog, da se Jelena Đoković nikoli ne zredi: Že leta ima 58 kilogramov, te navade pa se poslužuje vsak dan

 

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan