Nič je ni tako razjezilo: Ta poteza princa Harryja in Meghan Markle je kraljico Elizabeto razjezila kot še nikoli

6. 2. 2024
Nič je ni tako razjezilo: Ta poteza princa Harryja in Meghan Markle je kraljico Elizabeto razjezila kot še nikoli (foto: Profimedia)
Profimedia

Nova biografija kraljeve družine trdi, da je bila Elizabeta II. besna zaradi Harryjeve in Meghanine poteze.

Po razburjenju v zvezi s knjigo Endgame in imenovanjem domnevnih "rasističnih kraljevih družinskih članov" je Windsorje pretresla še ena knjiga. Imenuje se Charles III, New king, Novi Court. Delo kraljevega dopisnika Daily Maila Roberta Hardmana, ki obljublja celotno resnico o zadnjih mesecih v Buckinghamski palači. Med prvimi razkritji je odziv kraljice Elizabete na izbiro imena Harryjeve in Meghanine deklice v njeno čast in še posebej po trditvah Sussexov, da je bila "navdušena in zadovoljna".

Primerjava fotografij: Oboževalci prepričani, da je Lilibet Diana kopija drugega kraljevega otroka

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor se je rodila 4. junija 2021 v Santa Barbara Cottage Hospital v Kaliforniji. Ime, ki je dvojni poklon dvema najpomembnejšima ženskama v življenju očeta Harryja: babici Elizabeti, ki so jo bližnji ljubkovalno klicali Lilibet, in pokojni mami lady Diani. Po Hardmanovi knjigi, ki je izšla 18. januarja, je bila kraljica "besna", ko je izvedela za otrokovo ime in ko je slišala trditve svojega vnuka, da njeno veličanstvo podpira njegovo izbiro in izbiro njegove žene Meghan.

"Tako jezna, kot je še nisem nikoli videl," je avtorju priznal nekdanji pomočnik Njenega veličanstva, ki je 8. septembra 2022 umrla na Balmoralu. Kraljico je vznemirilo dejstvo, da ni bila obveščena o odločitvi, da bosta kot ime za malčico uporabila njen vzdevek, in pozneje Harryjeve izjave, v katerih je trdil, da je dobil blagoslov svoje babice.

Ko je več medijev, vključno z BBC, namigovalo na nasprotno, in sicer da kraljica nikoli ni bila opozorjena, je vojvoda Susseški naročil svojim odvetnikom iz podjetja Schillings, naj napišejo obrekovalno pismo. "Vojvoda se je pred objavo pogovarjal s svojo družino, pravzaprav je bila babica prvi družinski član, ki jo je poklical. Med tem pogovorom je z njim delila upanje, da bosta hčerki dali častno ime Lilibet. Če ga ne bi podpirala, tega imena ne bi uporabila," je zapisano v uradnem sporočilu, ki ga je izdal vojvoda Susseški.

"Te glasne grožnje s pravnimi ukrepi so se ustrezno razblinile in tožbe za obrekovanje proti BBC se niso nikoli uresničile." Hardman v knjigi pojasnjuje, da sta Harry in Megham celo poskušala pritegniti osebje Buckinghamske palače, da bi "podprlo" njuno različico dogodkov, vendar sta bila brutalno "zavrnjena".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex family fan page💜 (@meghan_harry_archie_lili)

Elizabeta, ki je malo Lilibet srečala le enkrat, in sicer ob svojem platinastem jubileju junija 2022, se torej ne le ni strinjala, temveč se z njo o izbiri imena dejansko nista posvetovala. Dvomi so se pojavili že pred letom dni ob izidu knjige Spare: zakaj Harry v svojih spominih ne omenja ganljivega telefonskega pogovora z babico?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zadnji videz Cindy Crawford je mojstrski tečaj mešanja tekstur: Njen modni trik bo želela poznati vsaka ženska nad 50 let

Priporočamo tudi: Monica Bellucci nosila osupljivo obleko, ki skrije trebušček in poudari ženstvene obline na vseh pravih mestih