Nekoč za ljubezen, danes za 12.000.000 evrov? (Ne)resnica o tem, kaj žalostni princesi, o kateri brenči Evropa, vrača nasmeh

Čeprav se špekulira, da sta monaški princ in princesa le "slovesni par", si ne moremo kaj, da se ne spomnimo starega trača o njuni skrivni pogodbi.

Nekoč za ljubezen, danes za 12.000.000 evrov? (Ne)resnica o tem, kaj žalostni princesi, o kateri brenči Evropa, vrača nasmeh - Foto: Profimedia

Tuji mediji so poročali, da monaška princesa Charlene, žena monaškega princa Alberta II., pravzaprav ne živi z njim v knežji palači. Niti v isti državi kot družina! Francoski časnik Voici trdi, da nekdanja olimpijska plavalka in mati princa Jacquesa in princese Gabrielle "živi v Švici" in da se z možem vidi le "po dogovoru". Zato ju tuji mediji imenujejo "slovesni par", menda pa to ne prizadene njunih otrok, saj sta "dobra partnerja" pri skupni skrbi za dvojčka. 

V začetku tega leta so poročali, da sta princ Albert in princesa Charlene ločena, kar je tiskovni predstavnik para zanikal in trditve označil za neutemeljene. Je pa ta govorica spomnila na stare trače, ki so se pojavili po vrnitvi princese Charlene v Evropo po zdravljenju v Afriki.

Je njun zakon farsa ali samo želita, da vsi mislijo tako? Razkrivamo, kje v resnici živi monaška princesa Charlene

Charlene Monaška je 11 mesecev preživela v Južnoafriški republiki, svoji domovini, kjer se je zdravila zaradi skrivnostne bolezni, zaradi katere je prestala več operacij. Družina nikoli ni razumela, za čim točno princesa trpi, čeprav se je omenjalo vnetje ušes, grla in nosu, mnogi pa so verjeli, da se žena princa Alberta ne bo nikoli vrnila v Evropo.

Je pa presenetila z vrnitvijo v Monako, nato pa je odšla na zdravljenje v Švico, a je že mesece pogosto prisotna na dogodkih v kneževini in je očitno v odlični formi. Nasmejana in postavna po hudem boju z boleznijo blesti v družbi moža in mnogi so bili prepričani, da je njunih težav konec. Charlene, ki je bila nekoč znana kot "najbolj žalostna princesa v Evropi", je danes videti zelo zadovoljna. Je vse tako, kot se zdi?

Redek pogled na Charlene v kratkih hlačah: Monaška princesa za dan na obali nosila ležeren, a prefinjen stajling, s katerim ne morete zgrešiti

Francoski mediji so namreč po vrnitvi princese Charlene v Monako pisali, da je princ Albert z ženo sklenil "ultra zaupno pogodbo", po kateri mora Charlene za izpolnjevanje svoje obveznosti vsako leto plačati 10,2 milijona funtov, torej skoraj 12 milijonov evrov za dolžnosti soproge princese.

Albert naj bi storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi Charlene ponovno "pojavila z njim na javnih dogodkih". "Toda princesa se ni vrnila za nobeno ceno. Svojega moža bi prosila, naj podpiše izjemno zaupno pogodbo," je zapisala revija Voici. "Pogoji vključujejo 12 milijonov evrov na leto."

“Ne nasedajte zgodbi o naivni Charlene”: Prijatelji princese trdijo, da je vedela, kaj počne, ko se je poročila

Takoj zatem je belgijski časnik Paris Match objavil, da bo "princ Albert princesi plačal dobro vsoto, da ga bo spremljala na javnih dogodkih".

Za razliko od nekaterih kraljevih družin, kot je španska, žena monaškega vladarja nima urejene plače, kar pomeni, da je princesa Charlene popolnoma finančno odvisna od moža, ki je milijarder.

"Seveda princesa uživa številne privilegije, vendar nima zagotovljene gotovine," je takrat za Mail Online povedal neimenovani vir. "Šla je skozi zelo težko obdobje, zato bi bilo smiselno, da si poskuša zagotoviti lasten vir dohodka."

Zakaj je bila najbolj žalostna princesa sprejeta na psihiatrijo? Želi si ločitev in kraljeva družina bo naredila vse, da to prepreči

Charlene, prej znana kot olimpijka Charlene Wittstock, se je s princem Albertom videvala od leta 2006, poročila pa sta se leta 2011. Tri leta pozneje sta se jima rodila dvojčka Gabriella in Jacques Honoré Rainier, ki je prestolonaslednik, saj Albertovi starejši otroci niso bili rojeni v zakonu.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: V 24 urah pokazala, zakaj jo kličejo kraljica glamurja: 4 stajlingi, ki jih je Amal Clooney nosila v Benetkah

Priporočamo tudi: Izbrišejo 10 cm v pasu in skrijejo odvečne kilograme na stegnih: Severina ima edini model kavbojk, ki ga potrebujete to sezono

Najbolj brano