Nadomestne matere so v modi

Hollywoodski ‘baby boom’ vključuje najrazličnejše načine, s katerimi slavni dobijo tako zelo želene male člane in s tem širijo svoje družine. Številne zvezde izberejo posvojitve, nekatere zanosijo po naravni poti, seveda pa obstajajo tudi takšne, ki se po pomoč zatečejo k nadomestnim materam, ki namesto njih povijejo potomce.

Nadomestne matere so v modi

Zvezde v Hollywoodu se čedalje pogosteje odločajo za pomoč nadomestnih mater, da bi dobili tako zelo želenega potomca. Med njimi se je prav pred kratkim znašel tudi naš sosed Goran Višnjić, Hrvat z začasnim bivališčem v Hollywoodu, ki je dobil drugega sina in mu nadel ime Vigo Leo. Deček je luč sveta ugledal 7. julija, ob rojstvu je bil težak 3600 gramov, meril pa je 49,53 centimetra. 

Preden se je začel dvigovati prah zaradi nesrečne smrti velikega pop zvezdnika Michaela Jacksona, so se mediji spraševali, ali je kralj popa sploh oče svojih otrok. Znano je, da je mama njegovih dveh otrok njegova bivša žena Debbie Rowe, kdo je njun pravi oče, pa se še vedno ne ve. Debbie se je za več milijonov dolarjev tako in tako odrekla vsem pravicam do svojih otrok, edini njun skrbnik je bil vse do smrti slavni pevec.

Latinski glasbenik Ricky Martin je bil in je še vedno predmet oboževanja žensk po vsem svetu. Te je razočaral, ko je po številnih špekulacijah končno vendarle javno priznal, da ima res raje moške. Danes je v srečnem razmerju z moškim, s katerim vzgaja dvojčka Mattea in Valentina, ki ju je dobil zahvaljujoč nadomestni materi. Lani je izjavil, da razmišlja o posvojitvi tretjega otroka: “Posvojitve otrok so čudovita stvar. Čeprav sem sinova dobil od nadomestne matere, je posvojitev verjetno moj naslednji korak.”

Pop zvezdniku Eltonu Johnu, ki je od leta 2005 poročen s svojim dolgoletnim partnerjem Davidom Furnishem, ni uspelo posvojiti 14-mesečnega Leva iz Ukrajine, zato sta se s srčnim izbrancem odločila za nadomestno mater. Sinčka jima je rodila medijem neznana ženska, srečna starša pa trdita, da sta oba prispevala k spočetju malega dečka. Pred oploditvijo so namreč pomešali semenčice Eltona in Davida, zato se ne da z gotovostjo trditi, kdo od njiju je biološki oče.

Tudi hollywoodska igralka Nicole Kidman in njen soprog, kantri pevec Keith Urban, sta drugega otroka dobila s pomočjo nadomestne matere. Slavni zakonski par je že imel dveletno hčerkico Sunday Rose, potem pa sta postala še ponosna starša deklice Faith Margaret Kidman Urban, ki je luč sveta ugledala v Nashvillu.

Tudi dvojčici Sarah Jessice Parker, glavne junakinje Seksa v mestu, in njenega moža, igralca Matthewa Brodericka, je povila nadomestna mater. Parčku je pred rojstvom dvojčic družbo delal šestletni sin, oba zvezdnika pa sta bila prisotna med rojstvom hčerkic v bolnišnici East Ohio de Martens Ferry. Predstavnik para je takoj po veselem dogodku potrdil rojstvi dojenčic, Marion Lorette Elwell Broderick in Tabithe Hodge Broderick.

Ameriški igralec Neil Patrick Harris, ki se je proslavil z vlogo šarmantnega bankirja Barneyja Stinsona v priljubljeni seriji Kako sem spoznal vajino mamo, in njegov dolgoletni partner David Burtka sta se prav tako odločila, da jima bo potomca povila nadomestna mati. Primerno žensko sta našla prek agencije Growing Generations, ki je ustrezno nadomestno mater našla tudi igralki Sarah Jessici Parker. Oktobra lani sta dobila dvojčka, fantka Gideona Scotta in deklico Harper Grace.

Lea, fotografije RedDot

Najbolj brano