Na internetu ponovno vse glasnejše govorice, da princ William vara Kate Middleton z njeno "podeželsko tekmico": Njuna afera naj bi bila "javna skrivnost"

10. 8. 2022
Na internetu ponovno vse glasnejše govorice, da princ William vara Kate Middleton z njeno "podeželsko tekmico": Njuna afera naj bi bila "javna skrivnost" (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriška publikacija In Touch je aprila 2019 poročala o Williamovi aferi z Rose, in ko naj bi ga Kate o tem soočila, se je menda "nasmejal, češ da ni nič takega".

Internet so znova preplavile (verjetno lažne) govorice, da ima princ William afero in vara Kate Middleton. Nazadnje smo se s tem ukvarjali leta 2019, ko so tabloidi nasedli "razhodu", v katerega so bili vpleteni Kate, William in družinska prijateljica Rose Hanbury. Zakonca teh govoric nista nikoli javno komentirala.

Najprej nekaj ozadja prvotnih govoric

Ameriška publikacija In Touch je aprila 2019 poročala, da je William morda imel afero z Rose, in ko naj bi ga Kate o tem soočila, se je menda "nasmejal, češ da ni nič takega".

Tudi v tem primeru ni bilo nič potrjeno in ni nobenih dejanskih javnih dokazov, da je William prevaral Kate, zato so bila ta poročila v najboljšem primeru negotova. In po mnenju kraljevega poročevalca Daily Maila Richarda Kaya je vse to lažna novica. Zapisal je: "V tem primeru je bilo vse v redu:

"Obe strani sta razmišljali o pravnih ukrepih, a ker nobeno od poročil ni moglo ponuditi nobenega dokaza o tem, za kaj gre v tako imenovanem sporu, sta se odločili, da ga ignorirata....Te boleče govorice o razhodu so preprosto lažne."

Kdo je torej Rose?

Je nekdanja manekenka, ki živi z možem, filmskim režiserjem Davidom Rocksavageom, v Norfolku v Angliji. (Za nepoznavalce Google navaja, da je žena nekoga, ki je v britanskem vrstniškem sistemu tik pod vojvodo.) 

Rosein dom je precej blizu Kateinega in Williamovega dvorca Anmer Hall in gibljejo se v istih družabnih krogih. Ker Rose živi na podeželju, jo je britanski tabloid The Sun verjetno zato začel omenjati kot Kateino "podeželsko tekmico", ko so se stvari zapletle.

Kaj je šlo med njima narobe? Marca 2019 je The Sun poročal, da je bila Kate razburjena zaradi zgodbe, v kateri je trdila, da je Williamu naročila, naj Rose "postopoma umakne" iz njihovega kroga, ker naj bi se z njo sprla.

Kaj je z nasvetom @Deuxmoi, sprašujete?

V bistvu je nekdo pisal na račun za govorice in trdil (poudarek na "domnevno", saj @deuxmoi prvi poudarja, da so ti nasveti popolnoma nepreverljivi in včasih neutemeljeni), da je zunajzakonska zveza člana britanske kraljeve družine "javna skrivnost" in da je razlog za zvezo kraljeva "ljubezen do pegginga". Zato je na Twitterju v trendu #princeofpegging.

Očitno je, da je to a) lahko povsem neresnično in b) lahko gre za drugega člana kraljeve družine. Vendar se zdi, da se internet osredotoča na Williama, verjetno zato, ker so ga lažne govorice o aferah že prej pestile. 

Čeprav je Richard dejal, da trenutno ne poteka noben pravni postopek s strani kraljeve družine, je The Daily Beast trdil drugače. V svojem poročilu so zapisali, da "razumejo, da je palača izvajala pritisk", da bi s Twitterja umaknili trditve o aferi s strani zaposlenega pisca Gilesa Corena. Če vas zanima, kaj je Giles iz londonskega časopisa The Times napisal na Twitterju, naj bi bilo to nekako takole: "Da, gre za afero. Nisem prebral članka, vendar vem za afero. Vsi vedo za afero, dragi." Eek!

Še bolj strašljivo je, da je The Daily Beast poročal, da so vsaj eni britanski publikaciji "po objavi podrobnosti o govoricah vročili pravna opozorila izbranih kraljevih odvetnikov".

V enem od pisem kraljevih odvetnikov naj bi pisalo:

"Poleg tega, da je objava lažnih ugibanj o zasebnem življenju naših strank lažna in zelo škodljiva, pomeni tudi kršitev njegove zasebnosti v skladu s členom 8 Evropske konvencije o človekovih pravicah."

Kakšna je torej resnica?

Nihče razen Williama, Kate in Rose ne ve, kaj se je v resnici zgodilo - če sploh kaj -, vendar morajo biti britanski tabloidi vsekakor zelo previdni (kar bi morali biti), ko se odločajo, kaj bodo poročali, sicer se jim lahko zgodi, da bodo prejeli več dokumentov.

Konec koncev, po besedah kraljevega urednika časopisa The Sun, Duncana Larcomba, "britanska kraljeva družina tradicionalno ne bi sprejela posebnih pravnih ukrepov ... William in Harry pa sta to pripravljena storiti na svoj način."

Ko je kraljeva družina junija v palači gostila Donalda Trumpa, je bila Rose tam! (Na dogodek je šla z možem, saj je obiskovanje takšnih dogodkov pravzaprav njegova služba.) Kate in Rose nista sedeli skupaj, vendar je to, da sta bili v isti sobi, očitno dober znak, da med njima ni nobenih zamer. 

Kakorkoli že, vir je za Us Weekly povedal, da so se "govorice o aferi na koncu izkazale za dobro stvar za njiju. Kate se govorice seveda zdijo boleče in sovraži misel, da bodo nekoč njeni otroci o njih lahko brali na spletu.... Z Williamom naj bi se usedla in preučila svoj odnos, kar sta ugotovila, da bi morala početi pogosteje."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na estetiko obalnih babic, Sarah Jessica Parker pokazala popolnoma drug trend, ki spominja na naše babice

Priporočamo tudi: Anne Hathaway navdušila v popolnem poletnem kompletu, ki ga obožujejo vse minimalistke