Meghanini pomočniki so jo zaradi njenega zahtevnega vedenja označili za "narcistično sociopatko" in si nadeli ime "Sussex Survivors Club", trdi nova knjiga

Nova knjiga trdi, da so pomočniki Meghan Markle, "klub preživelih iz Sussexa", Meghan Markle imenovali "narcistična sociopatka". Knjiga tudi trdi, da je osebje postalo prepričano, da je vojvodinja želela pokazati, kako jo je ustanova pustila na cedilu. Nekateri uslužbenci Meghan Markle so sumili, da je kraljeve dolžnosti pustila za seboj, ker je želela zaslužiti denar.

Meghanini pomočniki so jo zaradi njenega zahtevnega vedenja označili za "narcistično sociopatko" in si nadeli ime "Sussex Survivors Club", trdi nova knjiga - Foto: Profimedia

Nova knjiga trdi, da so pomočniki v palači verjeli, da je vojvodinja susseška namerno pustila "sled dokazov", ko je skrbno načrtovala svoj odhod iz kraljeve družine.

Njeni pomočniki, ki so se po tem, ko sta Meghan in Harry opustila svoji vlogi, poimenovali "Klub preživelih iz Sussexa", naj bi vojvodinjo imenovali "narcistična sociopatka".

Knjiga opisuje poslabšanje odnosa med zakoncema Sussex in njunim osebjem - "zaporedjem ... dostojnih ljudi", ki so verjeli v Meghan in "bi naredili vse", da bi paru pomagali do uspeha.

Vendar pa naj bi pomočniki verjeli, da je bil Meghanin odhod premišljen in da je bila "ena od njenih skrbi, ali bo lahko sama zaslužila denar".

Nekdanji uslužbenec je avtorju povedal: "Želela si je, da bi jo zavrnili, saj je bila od prvega dne obsedena s to zgodbo."

Viri so povedali, da naj bi njena ekipa o njej večkrat dejala: "Bili smo izigrani."

Ne spreglejte:

Meghan naj bi ves čas imela načrt

Knjiga trdi, da je osebje postalo prepričano, da je vojvodinja želela pokazati, kako jo je ustanova pustila na cedilu - in je celo menilo, da je v ozadju njene odločitve, da se pritoži kadrovskim šefom, ki so jo sočutno poslušali, vendar ji niso ponudili pomoči, ciničen motiv.

"To je bilo neizogibno: Kadrovska služba je namenjena reševanju težav zaposlenih, ne pa članov kraljeve družine," piše v knjigi. "Meghan bi to verjetno vedela, kaj je torej počela tam? Ciničen odgovor bi bil, da je pustila sledi dokazov.

Nekdanji uslužbenec je avtorju povedal: "Vsi so vedeli, da bo institucija ocenjena po njeni sreči. Napaka, ki so jo naredili, je bila, da so mislili, da želi biti srečna."

V intervjuju z Oprah Winfrey marca 2021 je Meghan poudarila razliko med kraljico in tistimi, ki so jo obkrožali - tistimi, ki ji po njenem mnenju niso hoteli pomagati, ko je najbolj potrebovala pomoč, in so o njej širili "laži".

Toda pomočniki so postali tako razočarani, da so začeli sumiti, da so tudi njene najbolj obupne prošnje del premišljene strategije, ki naj bi ji olajšala odhod.

Knjiga trdi: "Prepričani so, da je želela, da bi lahko rekla: "Poglejte, kako me niso podprli."

Osrednji članici Kluba preživelih sta bili Samantha Cohen - ki jo je kraljica osebno prosila, naj prevzame vlogo zasebne tajnice para in je za Sussexe delala od poroke maja 2018 do konca njune južnoafriške turneje septembra 2019 - in Sara Latham, ki je bila zadolžena za komunikacije. Med drugimi je bila tudi pomočnica tiskovnega predstavnika Marnie Gaffney.

Po navedbah knjige so nekateri Meghanini uslužbenci "sumili, da je na koncu želela zaslužiti denar. In edini način, kako bi to lahko storila, je bil, da bi pustila svoje kraljevsko življenje za seboj in se vrnila v Ameriko".

Del problema je bil po navedbah enega od virov tudi v tem, da so bili vsi v palači preveč uglajeni in civilizirani: "Ko se nekdo odloči, da ne bo civiliziran, nimajo pojma, kaj naj storijo. Prehitela jih je ona, nato pa jih je prehitel še Harry."

Iz odlomkov je razvidno, da naj bi Cohenova, ki je imela 17 let delovnih izkušenj v palači, Edwardu Youngu, kraljičinemu zasebnemu tajniku, in Clivu Aldertonu, Charlesovemu zasebnemu tajniku, pogosto govorila, da palača potrebuje dokaze o dolžni skrbi za Harryja in Meghan, če bi šlo vse narobe. 

Dolžnost skrbnega ravnanja je bila ključnega pomena. "[Sam] je bil pri tem z njimi kot iz topa," je povedal vir.

Knjiga navaja vir, ki pravi, da so Cohenovo 'ustrahovali' in da nič, kar je naredila, ni bilo dovolj dobro za par. Vir naj bi nekoč dejal: "Sam [Cohen] je vedno jasno povedal, da je bilo to, kot da bi delal za par najstnikov. Bila sta nemogoča in sta jo silila do skrajnih meja. Bila je nesrečna."

Vojvodinjini odvetniki so lani zanikali, da je bila gospa Cohen trpinčena, in dejali, da sta bila zakonca vedno hvaležna za njeno podporo in predanost.

Takšne obtožbe so tudi že dolgo opisovali kot "zelo netočne" in da je vojvodinja "absolutno zanikala", da bi kogar koli ustrahovala. 

Preiskava, ki jo je sprožila Buckinghamska palača, je sicer sklenila, da bo pregledala, kako obravnava pritožbe o ustrahovanju, ni pa navedla, da je Meghan dejansko koga ustrahovala.

Po navedbah knjige so se napetosti še povečale, ker sta Harry in Meghan "poslabšala odnos z Aldertonom in Youngom".

Kraljevi biograf Robert Lacey je dejal: "Meghan je Younga začela dojemati kot neprilagodljivo, birokratsko figuro, ki je povzemala, kaj je [narobe] z miselnostjo BP [Buckinghamske palače], in ta občutek je bil obojestranski. Youngu Meghanin slog ni bil všeč."

Harry je bil do obeh visokih dvorjanov enako odklonilen kot Meghan. Notranji vir je povedal: "Pošiljal jima je grozljiva elektronska sporočila. Tako nesramno."

Njuni načrti za pobeg so bili pripravljeni v največji tajnosti. 

V knjigi piše: "Ko sta Harry in Meghan novembra 2019 odšla v Kanado na šesttedenski oddih... Meghan njuni varuški Lorren sploh ni povedala, kam gresta."

Po navedbah knjige je Meghan zaupala članu svojega osebja, da se par ne bo vrnil, drugi pa so to izvedeli šele januarja 2020.

"Težko so se sprijaznili s tem, da so jih zapustili ..." piše v knjigi. "Nekateri so bili v solzah."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Monica Bellucci nosila brezčasen črn plašč, popoln za zimo 2022/2023

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlene v Parizu nosila klasičen moder kostim na posodobljen način

Najbolj brano