Razkrita kraljičina rutina pred spanjem: Stroga pravila so bila njena "skrivnost" dolgoživosti

Najnovejša raziskava je pokazala, da je njena nočna rutina najbolj iskana na Googlu.

Razkrita kraljičina rutina pred spanjem: Stroga pravila so bila njena "skrivnost" dolgoživosti - Foto: BBC news/posnetek zaslona

Nova raziskava je razkrila, da je kraljica najbolj iskana kraljevska spalna rutina na Googlu. Njeno veličanstvo je v Googlovi lestvici premagalo Kate Middleton in Meghan Markle, saj so njene spalne navade požele 136 % več zanimanja kot spalne navade vseh drugih članov kraljeve družine.

Raziskava strokovnjakov za posteljnino Bed Kingdom, ki so analizirali podatke Googlovih trendov za spalne rutine ključnih članov kraljeve družine, je pokazala, kateri član je povzročil največ iskanj. Raziskava je oblikovala lestvico, ki je ocenila rutino spanja vsake kraljeve osebe na podlagi povprečnega zanimanja, ki ga je povzročila v zadnjem letu.

Kraljica, ki je znana po dolgoživosti in doslednosti svojega vladanja, morda dolgo življenje dolguje aktivnemu življenjskemu slogu in higieni spanja.

Kraljica je spala 8,5 ure na noč, kar je v mejah zdravega spanca odraslega prebivalca Združenega kraljestva, ki bi moral spati od 8 do 9 ur na noč. Če želite spati tako dobro kot kraljica, morate iti spat vsak večer ob isti uri (njeno veličanstvo se odpravi v posteljo ob 23.00), saj boste tako svoje telo naučili, da se samodejno počuti zaspano, ko se približuje predvideni uri za spanje, kar vam bo zagotovilo boljši nočni počitek.

Kraljica in njen pokojni mož princ Philip sta spala v različnih spalnicah, da sta se bolje naspala. Tudi uživanje lahkih, beljakovinskih in rednih obrokov, kot jih ima kraljica, je dober spodbujevalec spanja.

Kraljica je bila naklonjena ribam in zelenjavi ter po poročanju naj bi uživala lahek zajtrk Special K s sadjem, kar ji bo dalo počasi nastajajočo energijo in jo ohranilo svežo skozi naporen kraljevi urnik, zaspanost pa prihranilo za čas pred spanjem.

Poleg tega se je vsakodnevno ukvarjala z lahkotno telesno vadbo v obliki hoje, ki je koristna metoda za sproščanje endorfinov, ki lahko pripomorejo k bolj sproščujočemu spancu.

Spalne navade princa Harrya

Druga najbolj priljubljena kraljeva spalna rutina pripada princu Harryju. Leta 2018 je princ Harry poskrbel za govorice po vsem svetu, ko je na turneji v Avstraliji s svojo ženo Meghan Markle nosil spalni prstan Oura - visokotehnološki nakit, ki spremlja uporabnikovo raven spanja in telesne pripravljenosti.

Prstan Oura spremlja korake, vadbo in kalorije, kar vojvodi Susseškemu omogoča, da je ves čas pozoren na svojo telesno pripravljenost in higieno spanja. Po podatkih Googlovih trendov je število iskanj "prstana Oura" eksplodiralo za 900 %, ko je bil princ Harry oktobra 2018 fotografiran, kako nosi prstan Oura.

Spalne navade Kate Middleton

Tudi spalne navade Kate Middleton so med najbolj iskanimi. Nasvet vojvodinje Cambriške za dober spanec je, da ne jejte preblizu časa za spanje (od 18. do 19. ure je idealen čas za večerjo, odvisno od tega, kdaj je vaš čas za spanje), saj vas lahko želodec, ki prebavlja hrano, zbudi ravno takrat, ko poskušate zaspati.

Kate je tudi velika privrženka vadbe za boljše počutje, saj se ukvarja s CrossFitom, obliko visokointenzivnega intervalnega treninga, ki čez dan porabi dovolj energije, da omogoča odličen nočni spanec.

Spalne navade Meghan Markle

Meghan Markle ima četrto najbolj priljubljeno rutino spanja na seznamu. Da bi zagotovila kakovosten spanec, vojvodinja Susseška popoldne ne pije kave ali drugih kofeinskih pijač, temveč poseže po energizirajočem sadnem smoothiju.

Ker kofein ostane v telesu še več ur po zaužitju, lahko vpliva na tvorbo melatonina - spalnega hormona - v telesu in ovira dovolj globok spanec. Meghan Markle redno vadi tudi jogo, krepčilno obliko vadbe, ki odpravlja tesnobo in pomaga pri naravnem umirjanju pred spanjem.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Amal Clooney je zasijala v bleščeči rumeni obleki

Priporočamo tudi: Monica Bellucci v Benetkah blestela v romantični bluzi, ki jo lahko nosimo v vseh letnih časih

Najbolj brano