Kraljica "želi, da se preiskava o ustrahovanju Meghan Markle obravnava zasebno", saj želi zaradi celotne drame okoli nje in Harryja "potegniti črto"

Kraljica želi, da se preiskava ustrahovanja s strani Meghan Markle opravi zasebno, da bi se izognili "nadaljnji škodi". Vir je dejal: "Monarhinja meni, da je bilo okoli Sussexov dovolj drame". Dodal je, da njena visokost "želi, da se pod celotno sago potegne črta". Meghan naj bi v trditvah, ki so se pojavile leta 2021, "omalovaževala" pomočnike.

Kraljica "želi, da se preiskava o ustrahovanju Meghan Markle obravnava zasebno", saj želi zaradi celotne drame okoli nje in Harryja "potegniti črto" - Foto: Profimedia

Kraljica "meni, da je okoli princa Harryja in Meghan Markle dovolj drame", zato je želela, da se preiskava o nadlegovanju vojvodinje opravi zasebno, da bi se lahko potegnila črta, trdi kraljevi strokovnjak.

Kraljica je lani napovedala preiskavo, potem ko so se pred 15 meseci pojavile senzacionalne trditve zaradi pritožb osebja v "toksičnem obdobju", preden sta se vojvoda in vojvodinja Susseška v začetku leta 2020 izselila v Kalifornijo. 

'Zlomljeni' kraljevi pomočniki so povedali, da so se počutili ponižane, 'bolne', 'prestrašene', da so se 'tresli' od strahu in da jih je spravila v jok. Meghan so obtožili, da je svojemu osebju prizadejala "čustveno krutost" in ga "pregnala". Eden od njih je Susseške označil za "nezaslišane nasilneže".

Odvetniki zakoncev Sussex so odločno zanikali, da bi par ustrahoval ali grdo ravnal z osebjem, domnevno med koncem leta 2018 in začetkom leta 2020. Meghan je nato kraljevo družino v intervjuju z Oprah Winfrey, ki je bil objavljen nekaj ur po pojavu obtožb marca 2021, obtožila, da o njej in Harryju "utrjuje laži". 

Kraljičini pomočniki so potrdili, da je Buckinghamska palača po preiskavi "popravila" svojo kadrovsko politiko - vendar končnega poročila ne bodo objavili.

Katie Nicholl, avtorica revije Vanity Fair, je povedala, da je kraljica želela, da se preiskava opravi zasebno, da bi se izognila nadaljnji drami, ki bi ogrozila javno podobo kraljeve družine, in dodala: "Kraljica meni, da je bilo okoli Sussexov dovolj drame, in želi, da se potegne črta,".

Odločitev so poimenovali "škodni sodni postopek" in dejali, da so se odločili za "zaščito kraljeve družine" in vojvodinje Susseške.

Ne spreglejte:

Do tega prihaja po tem, ko je kraljevi komentator in avtor Richard Fitzwilliams dejal, da je odločitev Buckinghamske palače, da ne bo objavila bombastične preiskave o obtožbah o ustrahovanju Meghan, 'oljčna vejica' za zakonca Sussex.

Trdil je, da kraljevo gospodinjstvo morda upa, da bo par lahko "odgovoril z enako mero", ko gre za prihajajoče Harryjeve spomine in govorice o ponovnem srečanju z Oprah Winfrey.

Fitzwilliams trdi, da bi objava ugotovitev "podžgala" že tako napete odnose med gospodinjstvi v Londonu in Los Angelesu - in bi lahko celo privedla do pravnega spora.

Ob trditvah, da bo to povzročilo stisko pomočnikom, ki so trdili, da so bili ustrahovani, je dodal: "To ni spomenik preglednosti in vpleteni se lahko počutijo prizadete, zlasti glede na obtožbe, da je Meghan slabo ravnala z osebjem.

Številne pomočnike, ki so delali za zakonca Sussex, je v okviru preiskave zaslišala tretja odvetniška družba. Danes pa so predstavniki palače potrdili le, da se je preiskava končala in da so bila sprejeta "priporočila glede naše politike in postopkov". 

Ob tančici skrivnostnosti, ki je prekrivala preiskavo, pa naj tisti, ki so sodelovali v preiskavi, ne bi vedeli, kakšen je njen izid. Z Meghan in Harryjem naj ne bi bili opravljeni razgovori v zvezi z obtožbami.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Najbolj žalostna princesa" očarala na portretu ob 11. obletnici zakona s knezom Albertom

Priporočamo tudi: Zakaj je ikonični zaročni prstan dobila Kate Middleton, čeprav ga je podedoval princ Harry?

Najbolj brano