Kraljica je princu Harryju dovolila, da hčerko poimenuje po njej, saj ni mislila, da ji bo ime Lilibet, ampak...

Kraljica je po telefonskem pogovoru z vojvodo Susseškim verjela, da bosta Harry in Meghan svojo hčerko poimenovala Elizabeta in ne Lilibet, in je bila presenečena, ko je bila njuna izbira razkrita, je zatrdil prijatelj in oblikovalec notranjosti kraljeve družine.

Kraljica je princu Harryju dovolila, da hčerko poimenuje po njej, saj ni mislila, da ji bo ime Lilibet, ampak... - Foto: Profimedia

Družabnik Nicky Haslam, med čigar kraljevimi prijatelji so vsi, od vojvodinje Cornwallske do princa Michaela Kentskega, je neverjetno trditev izrekel na nedavnem podkastu, kjer je vztrajal, da bi Sussexova svojo hčerko morala poimenovati Doria.

Haslam je trdil, da je bila kraljica prepričana, da bo otroku, ki se je rodil junija lani, ime Elizabeta, in je bila presenečena, ko je ugotovila, da jo je par dejansko poimenoval Lilibet.

Povedal je: "Slišal sem, da jo je [Harry] poklical in rekel: "Hčerko želiva poimenovati po tebi, babica". Rekla je: "Kako očarljivo od vaju, hvala", misleč, da bo to Elizabeth. Tako sta dobila dovoljenje, vendar nista povedala imena.

V pogovoru na podkastu The Third Act se gospod Haslam še sprašuje, zakaj Harry in Meghan otroka nista raje poimenovala po materi nekdanje ameriške igralke.

"Zakaj otroka nista poimenovala Doria?" je vprašal in dodal: "To je najlepše ime na svetu."

Preberite tudi: To je razlog, zakaj se kraljica Elizabeta II. v resnici ni želela fotografirati s pravnukinjo Lilibet

Zakaj je ikonični zaročni prstan dobila Kate Middleton, čeprav ga je podedoval princ Harry?

Tiskovni predstavnik zakoncev Sussex več kot tri dni po tem, ko jih je Daily Mail vprašal o Haslamovih trditvah, tega ni komentiral.

Odločitev vojvode in vojvodinje Susseške, da bosta hčerko poimenovala Lilibet, obdaja skrivnost, odkar je BBC-jev kraljevi dopisnik Jonny Dymond lani trdil, da kraljice nista vprašala, ali lahko uporabita njeno družinsko hišno ime.

V odgovor sta princ Harry in Meghan sprožila pravni napad na BBC brez primere, češ da je bila zgodba "lažna in obrekovalna".

Njun tiskovni predstavnik je dejal: "Vojvoda se je pred napovedjo pogovarjal s svojo družino - pravzaprav je bila njegova babica prvi družinski član, ki ga je poklical.

"Med pogovorom je povedal, da upajo, da bodo hčerko poimenovali Lilibet v njeno čast."

Če ga ne bi podprla, imena ne bi uporabila.

Zdaj je gospod Haslam, prijatelj kraljeve družine, še dodatno razjasnil skrivnost, kaj sta v telefonskem pogovoru z monarhinjo povedala ali ne.

Lilibet ima za kraljico pomembno sentimentalno konotacijo, saj sta to ime zasebno uporabljala njen oče Jurij VI. in njen pokojni mož, princ Philip.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so hlače, ki jih to poletje vsak želi v svoji garderobi: Vrača se šik retro model, ki ga lahko kombinirate na tisoče načinov

Priporočamo tudi: Take hlače obožuje Nina Šušnjara - kot nalašč za ženske vseh starosti

Najbolj brano