Kraljica Elizabeta II utišala vse govorice o ločitvi Kate Middleton in princa Williama

Po besedah kraljevega biografa Andrewa Mortona monarhinja "veliko časa podpira njuno razmerje", saj ne želi ponoviti "napake", ki jo je storila s princem Charlesom in princeso Diano.

Kraljica Elizabeta II utišala vse govorice o ločitvi Kate Middleton in princa Williama - Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta naj bi se učila iz "napake", ki jo je storila s svojim sinom princem Charlesom in njegovo pokojno nekdanjo ženo princeso Diano, ter "veliko časa" namenila aktivni podpori zakona svojega vnuka princa Williama s Kate Middleton.

Biograf princese Diane Andrew Morton je za revijo OK! povedal, da monarhinja na vojvodo in vojvodinjo Cambriško gleda "kot na prihodnost" Anglije in verjame, da bo Charles preprosto deloval kot "interregnum", tako kot pred njim kralj Edward VII, pravo "breme monarhije" pa bo padlo na ramena para. "Kate je na kraljico naredila vtis, sa obožuje in ljubi Williama zaradi njega samega in ne zaradi njegovega naziva," je pojasnil Morton.

"Veliko več časa porabi za podporo in negovanje odnosa med Williamom in Catherine kot pri Charlesu in Diani. Jasno je, da te napake ne bo ponovila."

Avtor je še poudaril, da je bilo "vse, kar se je zgodilo v odnosu [Kate in Williama], po določenem času precej strateško, precej premišljeno". Dodal je še: "Na začetku nihče v kraljevem gospodinjstvu niti za trenutek ni pričakoval, da se bo univerzitetna romanca s Catherine in Williamom nadaljevala še nekaj časa po diplomi, kot večina univerzitetnih romanc, ki razpadejo pod intenzivnim nadzorom služb in geografske razdalje."

Toda kraljica Elizabeta je bila že od vsega začetka velika oboževalka vojvodinje in je na dan, ko sta s princem Williamom končno poročila, "praktično skakala" od veselja, trdi Morton. V odlomku iz prihajajoče knjige Kraljica avtor trdi, da je monarhinja v njuni poroki iz leta 2011 videla pravo svetlo točko po letih propadlih zakonov njenih otrok in smrti princese Diane. "Kraljica je bila na dan poroke svojega vnuka zelo razigrana, po besedah enega od opazovalcev je 'praktično skakala', popolnoma navdušena nad odzivom javnosti na kraljeva mladoporočenca," piše Morton.

"Imela je občutek, da je prihodnost kraljeve družine, njene družine, zdaj varna. Množice so monarhijo ponovno občudovale in se ji naklonile."

In ne le kraljica Elizabeta, temveč tudi vojvodinja sama meni, da je Kate primerna za nalogo kraljice soproge. Decembra lani je eden od notranjih virov za People povedal, da Kate "cveti" in "resnično prihaja na svoj račun", saj z možem prevzemata več uradnih kraljevih dolžnosti ob monarhinih nenehnih zdravstvenih težavah.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Mojca Mavec navdušila v rdeči obleki za vsakdan, ki jo bodo ljubile ženske nad 40 let

Priporočamo tudi: Anne Hathaway nosila osupljivo roza obleko, ki se bo zapisala v zgodovino filmskega festivala v Cannesu

Najbolj brano