Kralj Charles bi lahko Archieju in Lilibet prepovedal naziv princa/princese, odvisno od tega, kaj bo pisalo v Harryjevi novi knjigi

"Veliko je odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v prihodnjih mesecih."

Kralj Charles bi lahko Archieju in Lilibet prepovedal naziv princa/princese, odvisno od tega, kaj bo pisalo v Harryjevi novi knjigi - Foto: Profimedia

Veliko se je razpravljalo o tem, kdaj oziroma ali bosta otroka princa Harryja in Meghan Markle, Archie in Lilibet, dobila naziva princ in princesa - in v glavnem je to odvisno od kralja Charlesa.

Po besedah kraljeve avtorice Katie Nicholl, objavljenih v reviji Vanity Fair, Charles še ni sprejel nobene odločitve o nazivih svojih vnukov in čaka, kaj se bo zgodilo s spominskim zapisom princa Harryja ter njegovo prihajajočo Netflixovo dokumentarno serijo z vojvodinjo Meghan. Kot je povedal vir blizu kralja: "Veliko je odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v prihodnjih mesecih, zlasti s Harryjevo knjigo in njuno televizijsko oddajo."

Kljub temu viri blizu Charlesa prav tako pravijo, da je zavezan k popravi razdora s Susseškimi, eden od prijateljev pa pojasnjuje: "Je prizadet in razočaran, vendar je vedno govoril, da je njegova ljubezen do Harryja brezpogojna."

Kako se Harry in Meghan počutita glede celotne zadeve z naslovom? Javno še nista komentirala situacije, a vir je nedavno za The Sun povedal, da "Harryja in Meghan skrbi vprašanje varnosti, to, da sta princ in princesa, pa jima prinaša pravico do določene ravni kraljeve varnosti. V zadnjem tednu sta se veliko pogovarjala."

Menda naj bi vojvoda in vojvodinja "vztrajala, da sta Archie in Lilibet princ in princesa", vendar sta "ostala besna, ker Archie in Lilibet ne moreta prevzeti naziva HRH. To je dogovor - lahko sta princ in princesa, ne pa njuna kraljeva visokost, ker nista delovna kraljeva družina."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton in princ William razkrila, kako se počutijo njuni otroci po kraljičini smrti

Priporočamo tudi: Zakaj Elizabeta II. nikoli ni želela obiskati Grčije?

Najbolj brano