Kdo je Rose Hanbury, “podeželska tekmica” Kate Middleton, s katero naj bi jo varal princ William?

Čeprav še vedno ni povsem jasno, kaj točno naj bi bil ta domnevni spor, ki je privedel do morebitne prekinitve prijateljskih vezi, ena od neutemeljenih pripovedi uveljavljenega britanskega novinarja Gilesa Corena vključuje trditve o aferi med Hanburyjevo in Williamom. 

Kdo je Rose Hanbury, “podeželska tekmica” Kate Middleton, s katero naj bi jo varal princ William? - Foto: Profimedia

Zdi se, da Meghan, vojvodinja Susseška, ni edina članica kraljeve družine, ki je bila nedavno povezana z dramo, ki je prišla v središče pozornosti javnosti. Govorice o domnevnem sporu med Kate, vojvodinjo Cambriško, in dolgoletno prijateljico Rose Hanbury, markizo Cholmondeleysko, so se prvič pojavile že pred leti. Od takrat so se govorice razvile v nekaj hujšega: poročila, da je princ William prevaral Kate s Hanburyjevo, medtem ko je bila vojvodinja noseča z njunim tretjim otrokom.

Kot je prvotno poročal britanski tabloid The Sun, sta se prijatelja in soseda sprla, potem ko je princ William spodbudil Kate, naj Hanburyja in moža Davida Rocksavagea počasi umakne iz svojega življenja. Čeprav ta poročila niso bila neodvisno potrjena, je princ William podal odločno izjavo, ko je britanskim medijem zagrozil s pravnimi ukrepi, če bodo nadaljevali s poročili. Čeprav je ta taktika morda delovala doma, pa to ni preprečilo, da bi zgodba dobila zagon na Twitterju in v ameriških publikacijah. Posledično poročanje je prispevalo k seksističnemu in sramotilnemu vitriolu, uperjenemu proti Hanburyjevi na družbenih omrežjih in celo na strani njenega posestva na Instagramu, ki jo vodi.

Čeprav še vedno ni povsem jasno, kaj točno naj bi bil ta domnevni spor, ki je privedel do morebitne prekinitve prijateljskih vezi, ena od neutemeljenih pripovedi uveljavljenega britanskega novinarja Gilesa Corena vključuje trditve o aferi med Hanburyjevo in Williamom. Prejšnji mesec so nekatere publikacije poročale, da sta Kate in Hanbury očitno razmišljali o pravnih ukrepih proti časopisu The Sun, kar pomeni, da želita obe ženski zgodbo utišati, ker ni resnična. Čeprav, če smo pošteni, nobena od žensk ni dala izjave, s katero bi potrdila ali zanikala, da so govorice o slabi krvi med njima resnične.

V luči vsega tega in glede na to, da mnogi prvič slišijo ime "Rose Hanbury", si oglejmo, kdo je Hanbury in kaj vemo o njej.

1. Je članica peerage v Združenem kraljestvu

Hanbury se je pri 25 letih poročila z Davidom Rocksavageom, sedmim markizom Cholmondeleyja. Po poroki leta 2009 si je Hanburyjeva prislužila naziv markize Cholmondeleyja. S plemstvom je povezana tudi družinsko, saj je bila njena babica, lady Elizabeth Lambert, hči 10. grofa Cavana.

2. Hanbury je bila manekenka, preden se je poročila.

Hanburyjevo poklicno življenje pred poroko se je vrtelo predvsem okoli tega, da se je preživljala kot model. Po podatkih revije Tatler je Hanburyjevo zastopala agencija Storm Models, ista, ki je nekoč zastopala supermodel Kate Moss.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celebitchy (@celebitchyofficial)

3. Je mati treh otrok

Hanbury je mati treh otrok. Dvojčka Alexander Hugh George, grof Rocksavage, in Oliver Timothy George, lord Cholmondeley, bosta oktobra stara 10 let. Njuna hčerka, lady Iris Marina Aline Cholmondeley, je marca dopolnila tri leta. In še zanimivost o tem, kako sta se odločila, kateri sin bo prejel naziv bodočega markiza: izbrala sta bolj debelušnega dvojčka!

Kot je pojasnil Telegraph, je naslov običajno pripadel sinu, ki je prvi vstopil v porodno sobo. Ker pa sta se dečka rodila istočasno s carskim rezom, so se starši odločili za drugačno rešitev. "Odločili so se, da bo osmi markiz tisti deček, ki je ob rojstvu tehtal več," je za Telegraph povedal družinski prijatelj. "V njem je bilo le osem unč, vendar bo to zelo pomembnih osem unč."

4. Ima več kot eno povezavo s kraljevo družino

Hanbury s kraljevo družino ni povezana le prek prijateljstva s Kate, temveč je bila njena babica, lady Elizabeth Lambert, družica na poroki kraljice Elizabete II. in princa Filipa novembra 1947. Hanburyjeva je imela tudi to čast, da se je aprila 2011 udeležila Williamove in Kateine zaroke.

5. Hanbury in Kate sta del posebnega kroga prijateljev

Oba domova Hanburyja in Kate, Houghton Hall oziroma Anmer Hall, se nahajata v Norfolku v Angliji in sta oddaljena le nekaj minut hoje drug od drugega. Zaradi tega in dejstva, da prijatelja živita v bližini drugih pripadnikov britanskega višjega sloja in se z njimi redno družita, so mediji njuno skupino poimenovali "Turnip toffs", kar je najverjetneje poduk o podeželskem okolju njunih domov in njunem razredu.

6. Hanbury in Kate sta pokrovitelja iste dobrodelne organizacije

Poleg tega, da sta Hanbury in Kate prijateljici že več kot desetletje, sta tudi pokroviteljici ene od istih dobrodelnih organizacij, otroškega hospica East Anglia. Ta se ukvarja s pomočjo otrokom in mladim odraslim, ki živijo z življenjsko nevarnimi boleznimi, ter s podporo družinam, ki živijo v Cambridgeshiru, Essexu, Norfolku in Suffolku.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nova pričeska Penelope Cruz dokazuje, da so dolgi lasje jeseni 2020 ne bodo več v modi? Igralka še ni imela tako kratkih las

Priporočamo tudi: To je presenetljiv razlog, zakaj kraljica Elizabeta ni čestitala Meghan Markle za rojstni dan

Najbolj brano