Kate & William: glasba na poroki

Princ William in Kate Middleton sta povedala, kakšna bo glasba na njuni poroki. Tako sta še enkrat dokazala, da si ne želita razsipavati denarja in da bosta skušala za najbolj srečen dan v njunem življenju zapraviti čim manj. Seveda bo za poroko še vedno treba odšteti kar lepo vsoto.

Kate & William: glasba na poroki

Gostje na poroki bodo res prominentni, od poslovnežev do zvezd šovbiznisa in seveda v prvi vrsti kronanih glav. No, to pa še ne pomeni, da bo na slavju pel kdo od rok zvezdnikov ali katera izmed opernih div.

Poleg zbora bo na uradnem delu zaigral tudi vojaški orkester. "Kate in William sta izbrala veliko glasbe iz našega okolja, vključno s himnami, koračnicami in zborovskimi deli," so povedali v palači. Himne bodo takšne, ki jih poznajo vsi in jih bodo lahko poleg tudi peli. Glasba bo imela škotski pridih, saj sta oba mladoporočenca zelo navezana na Škotsko, njeno glasbo in običaje. Zbor Westminstrske opatije ima 20 fantov in 12 profesionalnih odraslih pevcev, imenuje pa se Lay Vicars.

Po uradni ceremoniji bodo gostje v Buckinghamski palači uživali ob zvokih glasbe, ki jo bo igrala Claire Jones, uradna harfistka prestolonaslednika Charlesa. ‘’Sedaj moramo samo še uskladiti, katere pesmi bom zaigrala. Moram pa priznati, da me je doletela velika čast in verjamem, da nastopa ne bom nikoli pozabila,’’ je vzhičena Claire.

Sicer pa se okoli poroke dogajajo tudi dobrodelne zadeve. V okviru dobrodelne ustanove, ki sta jo osnovala William in njegov brat Harry, sta mladoporočenca ustanovila dobrodelni sklad. Ta bo podeljeval sredstva 26 dobrodelnim ustanovam, ki še niso pod pokroviteljstvom kraljeve družine. V ta sklad bo možno nakazati sredstva v šestih valutah in na različne načine – prek spleta, po telefonu in v obliki bančnega nakazila. William in Kate sta osebno izbrala, katerim organizacijam bo sklad podeljeval sredstva.

Odločila sta se za ustanove, ki niso preveč izpostavljene in so dejavne na področjih, za katera ocenjujeta, da so pomembna za družbeni razvoj. Denar bo tako namenjen podpori različnim družbenim skupinam in dejavnostim. Med tistimi, ki bodo prejeli sredstva, bodo med drugim tudi plesna skupina, združenje vdov vojakov in skupina Earthwatch. Tako sta William in Kate pozvala vse povabljene, da namesto daril nakažejo denar v njun novoustanovljeni dobrodelni sklad. Lepa gesta, ki so jo pohvalili vsi.

(Lea)

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri