Ima pomembnejše obveznosti: Kralj Charles nima časa za srečanje s sinom princem Harryjem

8. 5. 2024
Ima pomembnejše obveznosti: Kralj Charles nima časa za srečanje s sinom princem Harryjem (foto: Profimedia)
Profimedia

Čeprav je bil v prinčevem obisku prostor tudi za obisk kralja Charlesa, se zdi, da je kralj obremenjen z drugimi obveznostmi.

Princ Harry se ne bo srečal s kraljem Charlesom, saj se ta teden vrača v Veliko Britanijo, je potrdil njegov tiskovni predstavnik.

V sporočilu so dejali: "Na žalost to ne bo mogoče zaradi polnega urnika dolžnosti njegovega veličanstva," poroča Express. Vojvoda seveda razume očetov dnevnik obveznosti in raznih drugih prioritet in upa, da ga kmalu vidi.

Vojvoda sussekški je včeraj prispel v Združeno kraljestvo - brez žene in otrok - saj se bo udeležil številnih dogodkov Invictus Games. Prvič se je vrnil na domača tla, odkar se je mudil nazaj v Združeno kraljestvo k očetu po diagnozi raka v začetku februarja.

Harry je upal, da se bo ta teden znova srečal z očetom, toda ko se je kralj vrnil k javnim dolžnostim, se je to znatno povečalo. Charles naj bi se danes udeležil vrtne zabave v Buckinghamski palači – prve v sezoni.

Vir je za Daily Express povedal, da je kralj princu Harryju rekel, da mora biti kraljica prisotna, če se srečata. "Sestanka o tem, ali bo čas za sestanek 8. maja, še ni bilo," je dejal vir. Sodelavci so neomajni, da če bo srečanje v Buckinghamski palači danes, se ga bo kraljica udeležila, o čemer še potekajo razprave.

Medtem se bo vojvoda odpravil v katedralo svetega Pavla na zahvalno bogoslužje ob praznovanju desetletja iger Invictus.

Harry je začel Invictus Games, športni dogodek za vojake, ranjene v akciji leta 2014, in naj bi danes prebral na zahvalni službi v katedrali svetega Pavla. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Rak ga je omehčal, zaradi ene podrobnosti vanj gleda ves svet: Kralj Charles javno pokazal, kako rad ima svoje vnuke

Priporočamo tudi: Usoda se igra z njegovim življenjem: Princ Harry se pred prihodom v Veliko Britanijo sooča z novim izzivom

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik