Harry zamudil pomemben trenutek po kronanju: Kralj Charles se je zasebno poklonil Archiejevemu rojstnemu dnevu

Princ Harry je bil že na poti nazaj v Kalifornijo, ko se je zgodil ta trenutek, vendar...

Harry zamudil pomemben trenutek po kronanju: Kralj Charles se je zasebno poklonil Archiejevemu rojstnemu dnevu - Foto: Profimedia

Kronanje kralja Charlesa je padlo na četrti rojstni dan njegovega vnuka Archieja, kar je prispevalo k temu, da je njegov sin princ Harry zapustil Anglijo takoj po koncu Charlesovega kronanja, Harryjeva žena Meghan Markle pa sploh ni prišla v Anglijo, da bi lahko namesto njega praznovala veliki dan njunega najstarejšega sina.

A medtem ko je bil Archie v Kaliforniji s svojo mamo, prijatelji in družino, si je Charles vzel trenutek, da je priznal, da ni bil edini, ki je v soboto praznoval nekaj posebnega. Entertainment Tonight in The Daily Mail sta poročala, da je Charles med zasebnim družinskim kosilom po kronanju nazdravil "tistim, ki jih ni bilo tam", in Archieju posebej zaželel vse najboljše za rojstni dan, "kjerkoli že je". (To je bilo Montecito v Kaliforniji, kjer Archie živi s staršema Harryjem in Meghan.)

"Očitno je bil to zelo prikupen trenutek," je za Mail povedal vir.

Harry se kosila ni udeležil, vendar je bil povabljen. Entertainment Tonight je poročal, da je Harry "odšel takoj, ko se je končala maša [Charlesovo kronanje v Westminstrski opatiji]".

Ni znano, ali je Charles zasebno poklical Archieja za njegov veliki dan ali pa mu je dobre želje poslal osebno na kakšen drug, bolj neposreden način.

Charlesov odnos s Harryjem je toplejši kot Harryjev z Williamom. Kraljevi poročevalec Omid Scobie je o njuni dinamiki govoril v oddaji ITV This Morning prejšnji teden.

"Očitno je, da je to prvič, da se od izida knjige Spare [Harryjevi spomini] vidi s svojo družino iz oči v oči, vendar mislim, da ljudje ne vedo, da je od izida te knjige med njim in njegovim očetom potekal redni [...] pogovor," je dejal Scobie. "Ali sta se pogovarjala o podrobnostih in točkah, ki jih je želel obravnavati? Glede na to, kar sem slišal, ne. Vendar je bil v stiku z očetom in seveda je bilo nekaj negativnih trenutkov ob izgubi Frogmore Cottage. V tem trenutku bodo vsak čas izgubili ključe in seveda se je o tem pogovoril z očetom, vendar se je z njim pogovoril tudi o svoji udeležbi na kronanju in jasno povedal, da želi biti del tega, kar je bilo po mojem mnenju tudi zelo dobro sprejeto. Zato je zanimivo, da to zdaj primerjamo s tem, kje sta William in Harry, ki sta še vedno na istem mestu, kot smo ju videli nazadnje. Od kraljičinega pogreba sta imela minimalne stike."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Od glamurja do kavbojk: Kate Middleton za zaključek svoje garderobe ob kronanju nosila svoje najljubše skinny cargo kavbojke

Priporočamo tudi: To je obleka, ki jo je Nataša Pirc Musar izbrala za kronanje kralja Karla III, pokazala jo je kar sama

Najbolj brano