Edita Cetinski Molnar (Dobra ideja): Iskreno o najtežji življenjski preizkušnji, ob kateri se boste zamislili!

"Pogovor z njo me je presunil, saj je iskreno spregovorila o tem, kako je v najtežjih trenutkih ohranila vero v življenje in našla utehov umetnosti. Je izjemna ženska, ki dokazuje, da notranja moč izvira iz sprejemanja lastne ranljivosti."

Edita Cetinski Molnar (Dobra ideja): Iskreno o najtežji življenjski preizkušnji, ob kateri se boste zamislili! - Foto: Saša Aleksandra Prelesnik

Tako se je začel veliki intervju v reviji Jana, ki je v minulem tednu pred novinarski mikrofon postavil voditeljico in urednico oddaje Prava ideja, Edito Cetinski Molnar.

Pogovor o oddaji, o njeni ljubezni do glasbe, kar še posebej velja za igranje klavirja, ... Edita je po lanski težki preizkušnji, ko je izgubila sina, novinarki tokrat iskreno povedala o najtežjih dneh minulega leta. 

"Glasba mi veliko pomeni in mi v grenkih trenutkih najbolj pomaga. Pred dobrim letom je umrl moj sin Vid, kar je bila grozna izkušnja, na katero se ne moreš nikoli v življenju pripraviti. Še zdaj ne vem, kako sem preživela, takrat sem se obrnila k sebi in iskala načne, kako zapolniti praznino."

"Glasba mi je zelo pomagala. Mozartovega Rekviema nisem nikoli tako močno začutila kot po izgubi sina. Zdelo se mi je, kot da je napisan zame, prestavil me je v drugi svet. Zanimivo je, kako se ti življenje spremeni v takšnem trenutku, do temeljev pretrese." 

"Začela sem se ukvarjati s slikanjem, z možem in hčerko obiskujemo tečaj slikanja in odkrili smo, da smo nadarjeni. Uživamo ob slikanju. Nikoli si nisem mislila, da me bo to tako prevzelo."

"Prav tako sem spet začela pisati pesmi. Kot najstnica sem napisala nekaj pesmi, vendar potem nisem več pisala, zdaj pa sem spet začela," je o njeni ljubezni do umetnosti novinarki revije povedala Edita.

"Kadar sme začutila grozno bolečino, sem pisala in nisem razmišljala o rimah, vendar je šlo vse iz mene ven v rimah. Ko sem napisala pesem, sem se počutila nekoliko lažje v hudih trenutkih, ki se še vedno pojavijo večkrat na dan,"

"Med pripravami na oddajo se moja koža še vedno naježi od navdiha. V težkih trenutkih sem našla notranjo moč in vodila oddajo, saj sem se zavedala, da imam odgovornost do gledalcev. Na poti domov pa so me oblivale solze, ker je bilo težko ločiti zasebno življenje in delo. Prve tedne po sinovi smrti je bilo najtežje," je še pojasnila.

Intervu si v celoti preberite v reviji Jana

Za revijo Jana je intervju napisala Danaja Lorenčič

Preberite še: Kakšne izzive in darove prinaša luna ta teden? (napoved od 22.1. do 28.1.)

Priporočamo tudi: Že veste, kaj zvezdnice sporočajo s prstanom na mezincu? (+kje se ga kupi)

Najbolj brano