Droge, psihedeliki in alkohol: princ Harry pojasnil, kako se je spopadel s smrtjo svoje mame Diane

Princesa Diana je umrla 31. avgusta 1997 v prometni nesreči v Parizu pod mostom Alma.

Droge, psihedeliki in alkohol: princ Harry pojasnil, kako se je spopadel s smrtjo svoje mame Diane - Foto: Profimedia

Princ Harry ob izidu svoje knjige spominov z naslovom "The Spare" med intervjuji nadaljuje s šokantnimi razkritji. Vojvoda sussekški je denimo razkril, da se je s svojim bratom princem Williamom burno sprl glede Meghan Markle. Pojasnil je tudi, kako je izgubil nedolžnost. Po navedbah "Daily Maila" naj bi v svojih zapisih pisal o svoji zameri do Camille Parker Bowles in jo označil za "zlobno" in "nevarno". V odlomku iz intervjuja je princ Harry spregovoril tudi o smrti svoje matme Diane, ko je bil še otrok. Nato je pojasnil, da je med pogrebom jokal le enkrat in da ga je bilo sram. Izguba, ki jo je princ Harry težko preboleval s svojim bratom, princem Williamom.

Preberite tudi: Kraljevi oboževalci prepričani, da sta princ George in princesa Charlotte dokazala, da je Meghan Markle v dokumentarni seriji lagala

Charles in Camilla sta želela, da bi Catherine svoje ime pisala s K-jem, trdi Harry

"Želel sem omrtvičiti čustva"

V odlomku iz intervjuja z Andersonom Cooperjem v oddaji 60 Minutes je princ Harry pojasnil, kako se je sprijaznil s smrtjo princese Diane. Ko ga novinar vpraša, ali je za mamino tragično smrt krivil paparace, odvrne: "Da, mislim, kot otrokom nam je bilo očitno, da je britanski pritisk prispeval k nesreči naše matere in imel sem veliko jeze v sebi, ki je na srečo nikoli nisem nikomur izrazil."

Da bi premagal svojo žalost, je princ Harry nekoliko potonil. "Zatekel sem se k alkoholu. Ker sem želel omrtvičiti občutke ali se odvrniti od tega, o čemer razmišljam. In užival sem tudi mamila," pravi. Nato Anderson Cooper razloži, kako je princ Harry kadil travo in jemal kokain, ker se je v poznih dvajsetih počutil "brezupnega". Ker ni mogel izraziti svojih čustev in jokati zaradi izgube matere, je mož Meghan Markle nato zaužil psihedelične droge, kot so gobe.

"Nikoli ne bi priporočal ljudem, da to počnejo rekreativno," je dejal. Če pa to počnete s pravimi ljudmi, če doživljate veliko izgubo, žalost ali travmo, potem te stvari delujejo kot zdravilo. Medtem ko se je trudil preboleti izgubo, je princ Harry kasneje rekel, da je spoznal, "da je vse, kar si je želela, bilo, da bi bil srečen." Avgusta lani so nekateri angleški mediji razlagali, da naj bi mlajši sin kralja Charlesa III odredil preiskavo smrti svoje matere, da bi napisal svoje spomine.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Obožujejo ga številne znane ženske: Največji trend kroja izpred 10 let, ki popolno zakrije trebušček

Priporočamo tudi: Tanja Ribič to zimo nosi bundo s prav posebnim preobratom!

Najbolj brano