Dita v Parizu

Dita Von Teese je nedvomno zvezdnica, ki zaseda prve vrste modnih revij visoke mode v Parizu.

Dita v Parizu - Foto: Fotografija Imaxtree

A tokrat se je črnolasa reinkarnacija ameriških striptizet iz 40-ih let prejšnjega stoletja odločila za bolj drzno potezo. Umetnost slačenja bo pokazala v klubu znamenitem francoskem klubu Crozy Horse.

Znan obraz pariške scene, ki je z leti ustvarila novo nišo, saj je striptiz iz burleskne zabave, spremenila v legitimni del modnega sveta. Pred dvema letoma je nastopila kot prva gostujoča zvezda v Crazy Horseu, sedaj pa bo umetnica slačenja predstavila še svoji dve pesmi.

"Čutim, da je Pariz mesto, kjer še cenijo striptizete, " je dejala Dita.

Crazy Horse, ki obstaja že vse od leta 1951, v svoje zavetrje privablja ogromno znanih imen, med njimi tudi Madonno ter modnega oblikovalca Jean-Paula Gaultiera.

Večno vintage dekle

Navdihnjena s starimi zvezdami striptiza ter pin-up ženskami kot so Bettie Page ter Gypsy Rose Lee, Dita prikazuje skoraj znanstveni interes za obdobje tridesetih in štiridesetih let prejšnjega stoletja, ko je na Broadwayu vladal Minsky's Burlesque.

Rojena kot Heather Sweet, Von Teese je bleda in tiha, ter s svojim videzom očara prisotne, ki ob pogledu nanjo pomislijo na dekle iz strani neke stare številke Life magazina.

"Vse, kar danes delam profesionalno, ima korenine v mojih nekdanjih konjičkih, nošenju retro oblek, vožnje oldtimerjev, poslušanja retro glasbe ter branje o zvezdah burleske."

V svoji karieri se je črnolaska prelevila iz plesalke v naročju v osebno trenerko glamurozne privlačnosti, čeprav sama trdi, da so se njeni nastopi v zadnjih dvajsetih letih zelo malo spremenili.

Fotografija Imaxtree

Najbolj brano