Čustva na višku: Obrazna mimika princa Williama govori več kot besede, mnoge je spomnil na njegovega nagajivega sina

8. 7. 2024

Britanski prestolonaslednik je v družbi Aleksandra Čeferina in Louisa Figa čustveno podoživljal četrtfinalno tekmo angleške reprezentance na Euru 2024 v Nemčiji. 

V nemškem mestu Düsseldorf, na stadionu katerega sta se v četrtfinalni tekmi evropskega nogometnega prvenstva 2024 pomerili ekipi Anglije in Švice, je bil nor večer. Prvi polčas je bil težko gledljiv, saj v prvih 45 minutah tekme, ki je odločala o tretjem polfinalistu Eura v Nemčiji, ni bilo pravih priložnosti, obe reprezentanci pa sta varno igrali brez priložnosti za zadetek. Razgreto je bilo v drugem polčasu, ko so proti koncu tekme povedli Švicarji, Angleži pa so uspeli izenačiti, kar je tekmo poslalo v podaljšek.

V teh pol ure kljub številnim priložnostim nobena ekipa ni uspela doseči zmage, zato so o prehodu in izpadu odločale enajstmetrovke. V srce parajoči končnici so na koncu slavili Angleži, kar je med angleškimi navijači povzročilo evforijo, med švicarskimi pa šok in nejevero.

Tekmo si bo še dolgo zapomnil britanski prestolonaslednik princ William, ki je dogajanje na stadionu v Düsseldorfu spremljal iz slavnostne lože, kjer ga je gostil slovenski selektor Aleksander Čeferin, aktualni predsednik evropske nogometne organizacije Uefa. Princ William je k njemu prišel dobro razpoložen, prepričan v zmago svoje ekipe, ki jo vodi eden najboljših strelcev na svetu Harry Kane, pred tekmo pa se je poslovil od portugalske nogometne legende Luisa Figa.

A ko se je na igrišču zapletlo, predvsem po vodstvu švicarske reprezentance, je princ William izgubil živce in se začel obnašati kot vsi ostali angleški navijači na stadionu. Prijel se je za glavo, nejeverno zmajal z glavo in razočarano gledal v tla. Burno je nekaj minut pozneje proslavljal izenačujoči gol svoje ekipe, nato pa čustveno doživljal vsako razburljivo situacijo na igrišču.

Najbolj parajoč pa je bil sam zaključek in izvajanje enajstmetrovk, ki je odločilo zmagovalca, kar je bilo težko gledati, saj je lahko vsak udarec odločil zmagovalca. Angleži so na koncu slavili brez zgrešene enajstmetrovke, nato pa se je začelo slavje s pesmijo angleških navijačev, ki se jim je pridružil še princ William.

Kakorkoli že, to je bila noč čustvene razelektritve, ki je po mnenju psihologov pogoj za uspešno soočanje s stresnimi situacijami, s katerimi se vsakodnevno srečujemo vsi, tudi britanski prestolonaslednik. Navsezadnje je to eden glavnih razlogov – poleg lepote igre – zakaj je nogomet najpomembnejša postranska stvar in najbolj priljubljen šport na svetu. Princ William pa je s svojo mimiko marsikoga spomnil na svoja nagajiva sinova, predvsem na princa Louisa, ki s svojimi neprikritimi čustvi na protokolarnih dogodkih zabava svetovno javnost. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bil je navaden dan v pubu, dokler ni vstopila Kate Middleton! Bodoča kraljica je sramežljivo podala nepričakovano prošnjo

Priporočamo tudi: Maščevanje para? Meghan Markle in princ Harry na novih kraljevih portretih

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač