Alenka Košir: "Mamice danes vsem preveč strežemo" (+ nasveti, kako ji uspe)

Ženske želimo ustreči vsem pričakovanjem in idealom ter ob tem pogosto pozabimo na svoje zdravje.

Alenka Košir: "Mamice danes vsem preveč strežemo" (+ nasveti, kako ji uspe) - Foto: Instagram Alenka Kosir

V pogovoru z Lady je ambasadorka dobrega počutja Alenka Košir razkrila svojo skrivnost, kako je uskladila zdrav življenjski slog in pester vsakdan s tremi otroki.

"Veliko bolezni izhaja iz nezdravega življenja. Pustimo genetiko, velik delež izhaja iz stresa, negativnega mišljenja ... Če otroke vzgajaš v zdravem duhu, je to morda najboljša naložba v njihovo prihodnost," je povedala in pojasnila kaj je bioprehranjevanje. 

"Boprehranjevanje pomeni, da so sestavine, ki jih uporabljamo v naši kuhinji, biološkega oziroma preverjenega izvora. Gre za sestavine s prehranjevalno vrednostjo," je povedala Alenka. Razložila je tudi, da imajo otroci bioprehranjevanje radi, saj je v osnovi okusnejše.

 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir) on

Razkrila pa je tudi 5 nasvetov za zasedene mamice. 

5 nasvetov za zasedene mame:

1. Prepogosto smo preobremenjene s partnerji, otroki, delom ... Vzemimo si torej čas zase! Vzemimo si nekaj minut zase in se postavimo na prvo mesto!

2. Odklopite se od družbenih omrežij. Dnevno namreč tam preživimo vsaj kakšno uro. Tako bom kaj hitro našle tudi več časa za popoldansko telovadbo. 

3. Kaj, ko bi kakšno delo naložile tudi svojim otrokom? Zdi se mi, da jim mamice danes vse preveč strežemo. Otroci so dovolj stari, da si sami kaj pripravijo ali pa se morda sprehodijo do bližnje aktivnosti. Tudi tukaj si na primer lahko ukrademo nekaj časa zase.

4. Organizirati se je težko, pa vendar se spominjam, da je moja mami včasih pripravila obroke za ves teden v naprej. Jedi, kot je bolonjska omaka je zamrznila. S tem, da tri dni zapored jemo isto ni čisto nič narobe. 

5. Danes se ničemur nočemo odpovedati! Radi bi jedli uravnoteženo, ob tem čim več časa preživeli z bližnjimi in hkrati čim več doživeli. To žal ne gre! Morda bi morali biti do svojega življenja bolj kritični in bolj ponosni na vse, kar smo v njem storili. Upravičeno smo lahko zadovoljne same s seboj!

Za revijo Lady napisala N.A.

Preberite še: Ste opazili, da Kate Middleton nikoli ne sleče plašča v javnosti? TO je odgovor, zakaj!

Priporočamo tudi: Končno je tu kapa, ki jo lahko nosite tudi z visokim čopom!

Najbolj brano