Decembrska zapoved: nosite nasmehe in jih delite dalje!

Tisto, da nasmeh nič ne stane, vendar čudežno deluje, še kako drži. Veste, kaj sproži nasmeh v človeku, ki se nasmehne, in v tistem, ki nasmeh dobi? Presenečeni boste, kako pozitivni procesi so vključeni v to preprosto dejanje, poznamo pa tudi zelo preprost način, kako srečen nasmeh izvabiti na otroška usteca.

Promocijsko sporočilo, 4. 12. 2019
Decembrska zapoved: nosite nasmehe in jih delite dalje! - Foto: PROFIMEDIA, PROMO

Čarobna moč nasmeha

Zbrali smo nekaj dejstev o nasmehu, ki vas bodo gotovo pripravila do – nasmeha. Ne pozabite ga deliti naprej, saj – kot boste lahko prebrali – nasmeh s tem dobi tisto pravo, resnično moč.

♥ Nasmeh skoraj vedno deluje kot bumerang. Tisti, ki ga podari, ga običajno dobi tudi nazaj. Prav zato ima nasmeh tako veliko moč – ko z njim osrečite drugega, osrečite sebe.

♥ Nasmeh je nalezljiv, ker se ob pogledu na smejoči obraz tudi v nas sprostijo endorfini oziroma hormoni sreče. Z nasmehom se torej sproži dejavnost v 'možganskem centru za srečo', tako v človeku, ki nasmeh podari, kot tudi v možganih tistega, ki ga dobi.

♥ Poznamo več vrst nasmeha. Najbolj iskren in dobrodejen naj bi bil širok nasmeh, imenovan tudi Duchenneov nasmeh, ki se razlije po celotnem obrazu, še zlasti je opazen okoli oči, ki ob tem zasijejo in so stisnjene. 

♥ Nekateri trdijo, da lahko živite sedem let dlje, če se veliko smehljate in smejete. 

Delite nasmehe z Nasmeškotki

Nasmehe v trgovinah HOFER vsako leto delijo z dobrodelnimi piškoti Nasmeškotki, ki imajo čarobno moč, da pričarajo kar tri nasmehe: tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še zlasti pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Prav zanje namreč namenjajo sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov, ki jih na policah trgovin HOFER najdete v decembru po ceni 1 evro.

Čarobni Nasmeškotek pa ni le dobrodelen, ampak je – narejen po posebni recepturi družinske keksarne Delakorda – tudi zelo slastnega okusa. Nasmehi ob njegovem grizljanju bodo na usta tako prišli kar sami od sebe! #DelimoNasmehe

Projekt poteka od leta 2017 pod iniciativo Danes za jutri in v tem času je že številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil počitniške dogodivščine, zunajšolske dejavnosti in tudi nakup osnovnih življenjskih potrebščin. 

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri