'Sneak peak' v testiranje iPad 2

Fantje na slovenskem 'tech' portalu Connect.si so v kremplje dobili enega od bolj pričakovnih gedžetov tega leta. Ja, zdaj že vsi vemo, da gre za Applov iPad 2.

'Sneak peak' v testiranje iPad 2

Obsežen in podroben test boste našli tukaj, mi pa bomo vse mačo informacije skušali povzeti le na kratko, torej bistvo, ki ga novi malček lahko ponudi.

Torej, kaj je novega?

- Je tanjši, je lažji (za cca 100 g) in je hitrejši.
- Ima nov procesor, grafično bolj zmogljiv. To bo opaziti predvsem pri igranju iger, gledanju filmov, ipd.
- Ima dve kameri, spredaj in zadaj. (Priložen je tudi program Photobooth.)
- Ima original (snemljivo) obleko, ki je veliko bolj funkcionalna, kot to zgleda na prvi pogled. (iPadu vklopi stanje pripravljenosti in nudi visoko stopnjo zaščite ter pozicioniranje naprave v mnogih pozicijah.
- Steklo se zdaj razprostira po celotni prednji površini.

Kaj z iPadom lahko počnete?

Skoraj vse, kar vam srce poželi. In to na - ne pretiravamo - izjemno preprost način. Ravno slednje je razlog, da so Applovi navdušenci redko razočarani.

Torej, lahko deskate po spletu, prebirate pošto, klepetate, na njem vodite opravilni dnevnik, nadzirate finance, berete časopise, gledate videe (filme ali spletne videe), poslušate glasbo, berete knjige, igrate igre.

Aplikacije. Za iPhone ali iPad. Za tisoč in eno idejo.

Da tudi tistim, ki si zares težko predstavljajo, kaj s tako napravico pravzaprav početi v resničnem življenju, naj dodamo še nekaj aplikacij ali skupnih sklopov le-teh, ki si jih lahko nalagate, dodajate ter odstranjujete po želji.

Nekaj zadnjih, ki smo jih mi z zanimanjem preizkušali so bile. Ikein katalog, Delo, diete na tisoč in en način, joga učilnica, fitnes 'trener', števec kalorij, iskalnik letaskih kart, ebay brskalnik, wikipediina baza podatkov, aplikacije za obdelavo fotografij, tisoč in ena igra, navigacijski sistem za v avto, učenje španskega jezika, arhitekturne in dizajnerske aplikacije ... itd, itd.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri