Kako začeti blog s pravim navdihom

Nekateri ljudje vidijo blog kot medij, prek katerega lahko občasno delijo svoje mišljenje, drugi sanjajo, da bi se lahko z bloganjem ukvarjali polni delovni čas. Kakorkoli že, predlagamo vam, kako najlažje začeti.

Kako začeti blog s pravim navdihom - Foto: imaxtree

Nasvet 1

Poglobite se v svoje strasti. Vprašajte se: Kaj je tisto, kar me resnično navdihuje, kaj me vznemirja? O čem ne morem nehati govoriti?

Nasvet 2

Izberite platformo. Obstaja veliko brezplačnih spletnih strani, ki omogočajo, da preprosto in hitro zaženete svoj ​​blog. Med najbolj priljubljenimi so WordPress, Blogspot in Tumblr (zadnja je najbolj primerna za slikovno zasnovane bloge). Lahko ste seveda tudi sama svoja gostiteljica, če kupite ime domene.

Nasvet 3

Vložite v kakovostno opremo, če je vaš namen, da vaš blog vidno izstopa. SLR-fotoaparat znamke Nikon je idealna naprava, a če ste bolj usmerjeni k besedam kot slikam, večina pametnih telefonov premore povsem dostojno kakovost fotografije.

Nasvet 4

Bodite predani. Blogerji so uredniki, stilisti, fotografi in še več, kar seveda zahteva veliko časa. Dvourno delo na blogu vsake dva do tri dni bo dober začetek.

Mali blogerski slovarček

Seznanite se z osnovnimi pojmi. http://blog.siol.net/faq

Permalink

Povezava, ki jo bralci lahko uporabijo za ustvarjanje zaznamka na določeno objavo na blogu.

Plug-in

Programska oprema, s katero na blog prenesete datoteke, kot je Flash. Z računalnika je fotografije mogoče naložiti prek vmesnika Flash, ki omogoča nalaganje več slik hkrati.

RSS

Really Simple Syndication je aplikacija za obveščanje bralcev o novih zapisih na blogu – spremlja vaše zapise in vaše bralce opozarja na nove objave.

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano