HTC in Microsoft predstavila telefon Windows Phone

Ikoničen dizajn, drzne, sofisticirane in pustolovske barve, spektakularen zvok, sijajen zaslon, zabava ... HTC, vodilni v svetu mobilnih inovacij in dizajna, ter Microsoft sta predstavila osupljiva prva skupna pametna telefona Windows® Phone 8X in 8S!

Promocijsko sporočilo, 10. 10. 2012
HTC in Microsoft predstavila telefon Windows Phone - Foto: Arhiv proizvajalca

Osupljiva prva skupna pametna telefona

Telefona sta opremljena z operacijskim sistemom Windows Phone 8 in se ponašata z ikoničnim dizajnom, neverjetnimi sposobnostmi kamere in, zahvaljujoč Beats Audio™, tudi s studijsko kakovostjo zvoka.

Predsednik uprave Microsofta Steve Ballmer je povedal: "Združitev prelepih novih HTC-jevih telefonov Windows Phone 8X in 8S z našo znamko je velik mejnik za obe podjetji".

"Potrošnikom skupaj ponujamo jasno izbiro in zares neponovljivo izkušnjo. Veseli me, da lahko naše dolgoletno partnerstvo dvignemo še stopničko višje."

"Windows Phone 8 nas je navdihnil k ustvarjanju novih pametnih telefonov, ki bodo platformi dali ikoničen dizajn in osebnost, ki si jo zasluži," je povedal predsednik uprave podjetja HTC Peter Chou. 

"Windows Phone se je nedvomno uveljavil kot ena najboljših mobilnih platform, ki lahko tekmuje s katero koli drugo platformo pametnih telefonov na svetu."

Ikoničen dizajn

Windows Phone, edini telefon z Live Tiles, ima jasno in natančno določeno vizijo, medtem ko je uporabniška izkušnja na njem prelomna, inovativna in sveža.

HTC je ustvaril Windows Phone 8X in 8S tako, da se virtualno in fizično spajata s pomočjo tridimenzionalnega in izčiščenega celostnega dizajna, ki temelji na Windows Phone Live Tiles.  Popolno obliko HTC-jevih Windows Phone 8X in 8S odlikuje dramatično stanjšanje, zaradi česar se vam v roki zdita čarobno tanjša, kot sta v resnici.

Glede na to, da je barva sestavni del uporabniške izkušnje Windows Phone, je HTC za te naprave predvidel drzne, sofisticirane in pustolovske barve na vrhunski matirani površini. Windows Phone 8X bo na voljo v celi paleti barv, med njimi kalifornijsko modri, grafitno črni, ognjeno rdeči in limeta rumeni. HTC-jev Windows Phone 8S bo na voljo v fiesta rdeči, črno-beli domino kombinaciji, atlantsko modri in sivo-rumeni kombinaciji.

Zajemaj in deli svoj svet

HTC prvič predstavlja 88° ultraširokokotno sprednjo kamero z zaslonko 2.1 mp, f/2.0, ki omogoča zajem štirih ali več oseb naenkrat. Prav tako podpira tudi zajem videa v ločljivosti 1080 p.

Zadnja kamera se ponaša s tipalom 8 mp CMOS s stransko osvetlitvijo (BSI) za boljše delovanje v slabih svetlobnih razmerah in zaslonko f/2.0, 28-milimetrsko lečo in posebnim čipom, namenjenim zgolj zajemu slike in videa. Fizični sprožilec omogoča enostaven in hiter zajem spontanega dogajanja, tudi ko je telefon zaklenjen.

Spektakularen zvok z Beats Audio

Sistem Beats Audio, ki je na voljo ekskluzivno za pametne telefone HTC, zagotavlja pristen zvok studijske kakovosti, ki nosi duha izvirnega posnetka. HTC-jev Windows Phone 8X z Beats Audio vsebuje tudi poseben ojačevalec zvoka z 3.5mm vhodom avdio in zvočnikom, ki zvočni signal ojača in izboljša ne glede na to, ali poslušate glasbo, igrate igro ali gledate videoposnetek.

Sijajen zaslon

HTC-jev Windows Phone 8X se ponaša s prelepim 4.3" super LCD 2 zaslonom ločljivosti HD, ki ga pred padci in udarci ščiti zelo lahek Gorilla® Glass 2, medtem ko optična laminacija zmanjšuje odsev ter bleščanje in zagotavlja, da boste lahko videli vsako podrobnost. HTC-jev Windows Phone 8S ima super LCD 4" zaslon, zaščiten z Gorilla® Glass, ki uporabnikom omogoča kristalno jasno prikazovanje in ogled Windows Phone Live Tiles v iskrivih barvah.

Zabava

Uporabniki lahko na HTC-jevih telefonih Windows Phone 8X in 8S s sabo nosijo svojo priljubljeno glasbo, filme in fotografije kamor koli gredo. S pomočjo storitev Windows Phone Store in Xbox Live je zdaj še lažje uživati v zadnjem videu, glasbi ali igri, kjer koli že ste.

Dostopnost

HTC-jeva Windows Phone 8X in 8S bosta z novembrom na voljo pri več kot 150 mobilnih ponudnikih v več kot 50 državah, in sicer pri najboljših svetovnih ponudnikih, kot so AT&T, T-Mobile in Verizon Wireless (ZDA), Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell in Avea (VB) in Chunghwa Telecom, Optus, Singapore Telecommunications Group, Smartone, Telstra ter Vodafone Australia (tihooceanska Azija).

O podjetju HTC

Podjetje HTC, ustanovljeno leta 1997, je ustvarilo mnoge nagrajene mobilne naprave in inovacije s tega področja. HTC v ospredje vseh svojih dejavnosti postavlja ljudi, zato premika meje dizajna ter tehnologije in uporabnikom s celega sveta ponuja inovativne ter osebne izkušnje. HTC-jev portfelj sestavljajo pametni telefoni in tablice, ki jih poganja HTC Sense™, večplastni grafični uporabniški vmesnik, ki pomembno izboljšuje uporabniško izkušnjo. HTC je na seznamu tajvanske borze zaveden pod kratico TWSE: 2498.

Za več informacij obiščite www.htc.com.

Nova HTC-jeva Windows Phone 8X in 8S bosta na voljo pri 150 mobilnih operaterjih po celem svetu.

Najbolj brano