Čaroben zaključek leta na Hrvaškem (zbrale smo nekaj čudovitih idej)

Končno smo ga dočakali! Najbolj čaroben del leta, namreč. Adventne pravljice bodo letos ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov potekala vzdolž celotne hrvaške obale in v notranjosti.

Promocijsko sporočilo, 6. 12. 2021
Čaroben zaključek leta na Hrvaškem (zbrale smo nekaj čudovitih idej) - Foto: HTZ

Ne glede na to, ali ste se letos odločili, da čarovnijo prikličete ob morju ali v bolj kontinentalnih krajih, Hrvaška vas pričakuje z izjemno bogatimi in avtentičnimi pravljicami, ki jih vi in vaši najljubši ne boste nikoli pozabili.

Za vas smo zbrali nekaj najbolj čarobnih idej:

Zagrebški advent, ki vas bo vrnil v otroštvo

Zagrebški advent bo letos ponovno nekaj posebnega, saj so za vse obiskovalce pripravili prav posebno presenečenje. Predimenzionirane nostalgične igrače po vsem mestu vas bodo vrnile v otroštvo in spomnile na resnično čarovnijo božičnega časa, ki smo jo doživljali ob odpiranju daril izpod smreke.

Advent, ki je zadnja tri leta bil razglašen za najboljši v Evropi, vas pričakuje z odprtimi rokami. Tople lučke, nasmejani obrazi, snežinke v prijetnem vzdušju božičnih pesmi – to je čaroben božič, ki ga lahko najdete le v Zagrebu v času adventa. Izkoristite priložnost ter sebi in svojim najljubšim pričarajte najtoplejšo božično zgodbo do zdaj.

Opatija – najlepši advent ob morju

Opatijski advent ob morju je letos po izboru turističnega portala Best Europien Destinations izbran za enega izmed najboljših! Luksuzno okrašene ulice in trgi, drsališče ter številne druge glasbene in odrske uprizoritve na številnih prečudovitih lokacijah so zgolj majhen del očarljivega adventa v Opatiji. Zvok božičnih pesmi ter omamne vonjave kuhanega vina in vroče čokolade zagotavljajo resnično nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce.

Praznična čarovnija se začuti v vsakem kotičku mesta in zato je vsako doživetje nepozabno, medtem ko tisoče lučk in okraskov v času adventa Opatijo spremenijo v zimsko pravljico. Ali ste vedeli, da je december v Opatiji posvečen čokoladi? Preverite, zakaj! 

Šibeniški advent – najbolj ekološki advent na Hrvaškem

Šibeniški advent je s svojim božičnim sejmom Adventuro najbolj ekološki advent na Hrvaškem! Pohvalijo se lahko namreč s tem, da so prvi adventni sejem brez plastike, ki že tretje leto zaporedoma poudarja pomen ekološkega aspekta božičnih praznovanj, o čemer poučujejo tudi najmlajše na številnih delavnicah.

V glasbenem smislu vas v Šibeniku pričakuje pravi mali festival, saj so trije odri, umeščeni v slikovito mestno jedro, med seboj povezani in omogočajo pravo festivalsko vzdušje in povezanost. Potrebujete še več razlogov za obisk Šibenika? Verjetno ne.

Vukovarski advent v grajskem vrtu dvorca Eltz

Vukovarski advent je zagotovo eden od bolj očarljivih, saj poteka v prekrasnem grajskem parku enega od najbolj impresivnih dvorcev kontinentalne Hrvaške – gradu plemiške družine Eltz. Nepogrešljive lučke, unikatno okrašene jelke, božična sremska vas, betlehemsko naselje že tako pravljično lokacijo spremenijo v resnično božično čarovnijo.

Obiskovalci bodo imeli tudi priložnost popeljati se s božično kočijo, drsališče na vrtu dvorca ob reki pa je zagotovo edinstveno doživetje za vsakogar!

Pričakuje vas tudi svetlobna čarovnija – instalacija svetilk in leteči lampijoni z dobrimi željami vsako leto na poslednji adventni vikend okrasijo nebo nad Vukovarjem in s tem pričarajo nepozabne občutke in doživetja.

Doživite advent v Mariji Bistrici – hrvaškem narodnem svetišču

Advent v Mariji Bistrici – hrvaškem narodnem svetišču Majke Božje – resnično je posebno doživetje! Obiskovalce bodo navdušila številna koncertna dogajanja, predstave in adventni kino. Posebnost adventa je zagotovo bistriški adventni sejem, na katerem boste lahko našli edinstvene avtohtone božične okraske in originalne tradicionalne igrače, izdelane, kot so to nekoč počeli naši predniki.

V Mariji Bistrici vas seveda pričakujejo tudi čarobne jaslice in drsališče bistriška ledena pravljica. Čarobni trenutek lahko v večnost ujamete v kotičku za fotografiranje, okrašenim s priljubljenimi motivi lesenih otroških igrač. Celotno dogajanje je prav tako začinjeno z edinstveno kulinarično ponudbo, katere vrhunec lahko doživite 19. decembra, ko je na vrsti tradicionalni adventni zajtrk.

Pulski dvent za vsakogar

Letošnji puljski advent vas zagotovo ne bo razočaral. Po celotnem mestu vas namreč pričakuje bogata gostinska ponudba s prepoznavnimi istrskimi dobrotami, na Portarati se bodo vrstili številni koncerti, medtem ko si boste v Ulici Sergijevaca lahko ogledali posebno zvezdnato nebo.

Najmlajši so vsekakor največji ljubitelji božičnih dogajanj, zato so zanje rezervirali celoten mestni park Graza, kjer bodo razstavljeni številni okraski, hiška Dedka Mraza, zabaviščni park ter mali oder. Celotno prizorišče povezuje veseli vlak, ki brezplačno v pravljico povede vsakogar željnega čarovnije.

Bogat program vas pričakuje tudi v istrskem narodnem gledališču in advent v katedrali.

Najbolj brano