Božični čudeži se brez dvoma dogajajo v adventni Opatiji!

Ne verjamete? Pojdite se prepričat na lastne oči! Od adventnih sejmov do ledene čarovnije na magičnem drsališču in prepevanja najlepših božičnih pesmi – pravljica se v prazničnem času tu nikoli ne konča.

Promocijsko sporočilo, 16. 11. 2022
Božični čudeži se brez dvoma dogajajo v adventni Opatiji! - Foto: Liburnia Hotels & Villas

Čarobnost adventa romantično Opatijo spremeni v pravo idilično zimsko destinacijo. Z razkošno okrasitvijo dobi edinstven božični sijaj, poleg tega pa vsako leto ponuja nepozabne prizore in doživetja.

Obiščite kraljico Jadrana v božičnem času za en dan, za konec tedna ali, kar najbolje, za več čarobnih dni. Advent bo tu trajal od 25. novembra do 8. januarja 2023, tako da je na voljo dovolj časa, da doživite prave božične čudeže.

Najlepši advent ob morju bo s praznično čarobnostjo preveval znane lokacije, kot so Park sv. Jakova, Park Angiolina, Slatina, Lungomare, Poletni oder, mestna tržnica in Volosko ter ponudil vrsto vznemirljivih presenečenj za vse obiskovalce. Razkošno urejene in osvetljene mestne ulice, vonji in okusi zimskih gastronomskih specialitet, glasba, ki odzvanja z opatijskih teras, restavracij, kavarn, parkov in trgov, ledeni užitki le nekaj korakov od morja ter številni dogodki na ključnih adventnih točkah bodo obeležili še eno veselo praznično sezono v Opatiji.

Pravljično okrašeni parki, božični sejmi in ledena pravljica

Izgubite se v čarobnem labirintu parka Angiolina, kjer vam bo na vsakem koraku vzelo dih! Park se v času adventa vsako leto spremeni v čisto pravljico, kjer lahko srečate vile, palčke in druga bitja ter predvsem uživate v neskončno lučkah. Poleg tega bodo tu ob sobotah, nedeljah in praznikih prirejali glasbene programe, ki bodo božično vzdušje popeljali na še višji nivo.

Ne zamudite adventa v Parku sv. Jakova, kjer na vas čaka nepozaben božični sejem. Božični sejem pri Šporerjevem paviljonu pa bo z vsakodnevnim glasbenim programom, ustvarjalnimi delavnicami in predstavami za otroke tudi letos poskrbel za še bolj radostno razpoloženje. Poletni oder bo z ledeno čarovnijo postal drsališče s pestrim programom, namenjenim predvsem otrokom. In nikar ne spreglejte čudovitih pravljičnih adventnih hišk!

Posebni vrsti čarovnije se lahko prepustite tudi v Heritage Hotelu Imperial. V prijetni družbi doživite praznični duh v restavraciji Café Imperial in uživajte v DJ-ritmih v živo, medtem ko okušate različne aromatične pijače in slaste burgerje. Ne pozabite se fotografirati na čudoviti praznični foto točki!

V Hotelu Palace Bellevue pa boste doživeli najlepši božič v njihovi kavarni Café Strauss, kjer boste božične čudeže odkrivali ob božičnih klasikah in božanskih dobrotah, ki razvajajo brbončice do nebes.

Adventno kulinarično ponudbo Liburnia Hotels & Villas, ob kateri se vam bodo vsekakor pocedile sline, si oglejte TU.

Silvestrovanje na prostem

Kje lahko preživite najdaljšo noč v letu in se imate najbolje na svetu? Seveda, v Opatiji! Samo izberite lokacijo, ki vam je najbolj pogodu, in se prepustite čudovitemu vzdušju ob zaključku leta:

11.00 Otroško silvestrovanje na Malem letnem odru
21.30 Silvestrovanje pred tržnico s skupino Groovers in koktajli
22.00 Silvestrovanje na Letnem odru s skupino Dellboys
22.00 Silvestrovanje pred umetniškim paviljonom Juraj Šporer

In kje boste spali v času božičnih čudežev?

V Opatiji poskrbite za nastanitev, ki bo več kot primerna kulisa za vsa vaša praznična doživetja in občutke. Priporočamo vam naslednje hotele: 

V sodobnem duhu: Hotel Ambasador s petimi zvezdicami ter odličnim wellnessom.


V duhu preteklosti in za maksimalno romantično vzdušje: Hotel Palace Bellevue, ki je eden od glavnih objektov v opatijski zbirki dediščine. V tem veličastnem hotelu, ki je bil zgrajen ob koncu 19. stoletja, boste še posebej romantično razpoloženi.


Za aktiven in zdrav oddih priporočamo Hotel Istra, ki je prejel eminentno turistično nagrado Hrvaške gospodarske zbornice kot najboljši hotel s 3 zvezdicami na Hrvaškem. Tu vam bo na voljo vse za zdrav duh v zdravem telesu tudi v prazničnem času – funkcionalna prehrana in aktivni programi.

Najbolj brano