Božanske poletne sladice, za katere namesto pečice potrebujete hladilnik

Poleti je izbira sadja res bogata. Jagodičevje in vse vrste pečkatega sadja preprosto kličejo po pripravi slastnih poletnih sladic in prigrizkov. A ker je v stanovanju že tako ali tako prevroče, se le redko odločimo, da bi prižgali pečico. Tudi zato, ker prosti čas najraje preživimo na prostem, se odločamo za pripravo sladic, ki vzamejo manj časa in ne potrebujejo peke. Teknejo pa nam hladne, zato jih pred zaužitjem običajno za nekaj ur ali celo kak dan hladimo v hladilniku.  

Promocijsko sporočilo, 1. 9. 2022
Božanske poletne sladice, za katere namesto pečice potrebujete hladilnik - Foto: promocijska fotografija

Top 5 tega poletja

#1 - Domači sladoled

Domači sladoled lahko pripravite povsem preprosto in brez strojčka, pa še bolj zdrav je, saj recept narekuje le zamrznjeno in sveže sadje. V spletni iskalnik vtipkajte “naravni sladoled” ali “domači sladoled” in že boste našli veliko receptov zanj. 

#2 - Panna Cotta

Preprosta in okusna klasika, ki navduši še tako zahtevne goste. Za osnovo običajno potrebujete zgolj sladko smetano, mleko in sladkor, nato pa se poigrate z različnimi prelivi, ki tej priljubljeni poletni sladici dodajo piko na i. 

#3 - Zamrznjeni jogurt

Še ena odlična sladica za vroče poletne dni. Tako enostaven za pripravo in tako zelo osvežilen. Tako kot pri panna cotti piko na i dodajo prelivi ali pa sestavine, ki jih lahko vmešate v jogurt že med pripravo. Tako dobite neskončno verzij za različne poletne dogodke. 

#4 - Tiramisu in njegove variacije 

Čeprav nekateri prisegajo na klasično italijansko verzijo te sladice pa lahko na spletu najdete ogromno izpeljank. Nekaterim je dodano sadje, druge se izognejo pripravi z jajci, da ta svetovno znana sladice pridobi na poletni svežini. Namig: poskusite tistega z jagodami. 

#5 - Sorbet

Poleti seveda ne moremo niti mimo sorbeta. Poznamo različice za odrasle z alkoholom in pa takšne za otroke, ki temeljijo predvsem na različnem sadju. Medtem ko to sladico odrasli običajno pijemo iz kozarčka za penino, pa lahko verzijo za otroke pripravite v modelih za sladoledne lučke in se poigrate z barvami. Otroci bodo navdušeni.

Hladilnik, ki ima dovolj prostora za vse poletne sladice

Hladilniki Samsung Bespoke nudijo več prostora v notranjosti njihova zunanja velikost pa ostaja enaka. To omogoča edinstvena tehnologija SpaceMax™, ki uporablja posebno uretansko izolacijo, zaradi katere so stene hladilnika veliko tanjše, ne da bi to zmanjšalo energetsko učinkovitost naprave. Če vam v hladilniku zmanjka prostora, pa lahko celo določene dele zamrzovalnika preprosto spremenite v hladilnik in tako optimizirate uporabo celotnega prostora, da imate vedno na voljo dovolj prostora za shranjevanje večjega števila živil.

Če si zaželite sladico, ki se mora nekaj časa hladiti v zamrzovalniku vam na pomoč skoči funkcija Power Freeze pri hladilnikih in zamrzovalnikih Samsung Bespoke, ki kar za 54 odstotkov skrajša čas zamrzovanja. Tako bo domači sladoled ali zamrznjeni jogurt na voljo v manj kot eni uri. Tudi hladilni del ima podobno funkcijo Power Cool, ki ob vklopu začne pihati zelo ohlajen zrak v hladilnik in tako hitro ohladi vaš tiramisu ali panna cotto.

Funkcijo Power Freeze lahko uporabite tudi, ko vam zmanjka ledu in ga želite narediti na hitro. Če je led v poletni pijači zaželjen, pa je še kako nezaželjen na stenah zamrzovalnika in hladilnika, saj s tem zmanjšuje njuno učinkovitost in povečuje porabo energije. Za to je tu tehnologija No frost, s katero postaneta odmrzovanje in praskanje ledu preteklost. Kroženje zraka zagotavlja konstantno temperaturo in preprečuje nabiranje ledu ter hkrati omogoča hitrejše doseganje potrebne temperature.

Prilagodljivi kot kameleon

Pri hladilnikih Bespoke lahko le z dotikom spremenite način hlajenja in temperaturo prilagodite živilom, zato vse ostane sveže dlje. Izberite eno od nastavitev v območju Cool Select Plus v hladilniku in hlajenje se prilagodi potrebam. Izbirate lahko med: Cool (2 ℃), Chill (-1 ℃), Soft Freeze (-5 ℃) ali Freeze (-15~-23 ℃). Tu je še funkcija Humidity Fresh +, ki omogoča optimalno regulacijo vlage v posebnih predelkih hladilnika, hrana dalj časa obdrži teksturo in okus.

Sistem Twin Cooling Plus™ pa optimizira temperaturo in vlago v hladilniku in zamrzovalniku z uporabo samostojnih uparjalnikov in ventilatorjev. Živila ohrani v najboljšem stanju ter zaščiti njihov naravni okus in aromo s preprečevanjem mešanja vonjav. Hladilniki Bespoke pa se prilagajajo tudi vašemu prostoru. Lahko jih oblikujete po svojem okusu in meri ter poskrbite, da se popolnoma zlije s prostorom in vašim slogom. To je mogoče z različnimi moduli, s katerimi imate možnost neskončnega kombiniranja barv, materialov in oblik. 

Dodatna garancija na hladilnike

Samsung vam sedaj zagotavlja še 5-letno garancijo na gospodinjske aparate. Za izbrane gospodinjske aparate, vključno s hladilniki, je do 31. decembra 2022 zagotovljena dodatna garancija. 

Za uveljavljanje pravice do promocije je potrebno v 30 dneh po nakupu prijaviti podatke o kupljeni napravi na spletni strani https://www.samsung.com/si/microsite/5-let-garancije-za-samsung-naprave/

Akcija traja do 31. decembra 2022, več informacij pa najdete na: https://www.samsung.com/si/offer/5yw-wg-promo-2022/

Najbolj brano