Barbara Fartek: "Ponavadi o željah in ciljih govorim kar na glas."

Umetnica ličenja, ki ljudi prikaže v najlepši luči.

Lifestyle, 24. 6. 2016
Barbara Fartek: "Ponavadi o željah in ciljih govorim kar na glas." - Foto: Ana Gregorič, tina ramujkić, Aleks Štokelj

Kdo je Barbara Fartek?
Tega nikoli nisem znala povedati v parih stavkih. Lahko pa poskusim takole: "Ženska. Umetnica ličenja. Oseba, ki ji ogromno pomenijo odnosi z ljudmi. V veliki meri otrok po duši. Zanima jo veliko različnih stvari. V življenju in od življenja se želi naučiti čim več. Rada je med ljudmi, pa vendar ima velikokrat potrebo po samoti." Sem organizirana in nagnjena k perfekcionizmu (ko govorimo o mojem delu).

Kje in kako poteka vaš kreativni proces?
Poteka v glavi in potuje preko rok. Zanimivo je, da se včasih prvotna ideja skozi potek procesa popolnoma spremeni. Odzivam se na okolico in čustva, ki mi jih okolica spodbuja. Velikokrat ima vpliv na moj kreativni proces prav oseba, ki jo ličim. Pravzaprav njen karakter. Kadar ne gre za neko vnaprej določeno zgodbo ali zahteve končnega izgleda, takrat vedno (res vedno!) ličenje prilagajam karakterju. Zagovarjam, da se mora oseba počutiti dobro v svoji koži. Brez tega še tako lep nanos ličil ne pride do izraza.

Kaj vas navdihuje?
Življenje samo. Navdih ponavadi najdem v ljudeh in okolici. Navdihuje me tudi kreativnost ljudi, ki jih srečujem in njihov pogled na stvari. Trudim se ves čas gledati skozi otroške oči. Slednje namreč pripomore, da se navdušim tudi nad še tako malenkostno stvarjo.

Neizrečena želja, ki so jo upate povedati na glas?
Hm ... Ponavadi o željah in ciljih govorim kar na glas. Če pa določena želja ostane neizrečena, je to zato, ker je enostavno ne želim deliti z drugimi. V takšnih primerih ponavadi čakam, da zadeva dozori.

Kaj vam pomeni beseda "zabava"?
Početi zanimive reči z ljudmi, ki so mi pri srcu. V veliki meri se zabavam pri svojem delu. No, večino časa, ki ga preživljam ob delu je "zabava". Kljub temu, da je ličenje moja "služba", tega ne jemljem tako. Ne predstavljam si, da bi morala celo življenje početi nekaj, kar me ne bi zabavalo.

Kaj je bil vaš zadnji nakup?
Uuu ... Lepe rdeče kopalke. :)

Kdaj ste odkrili ljubezen do ličenja?
Od malega so me zanimale barve in njihov vpliv na človeka. Pa naj gre za makeup, obleko ali okolico. Posledično lahko rečem, da je bila moda vedno moja prva ljubezen. Sem pa s časoma ugotovila, da me ličenje pomirja. Ne glede na dramo, ki se običajno odvija v okolici. Takrat obstajamo samo jaz, moj čopič in platno.

Kaj vas trenutno najbolj vznemirja?
Novi projekti.

Kam najraje potujete?
Cel svet me zanima. Je pa res, da se največkrat vračam v Španijo.

Preberite še: Intervju: Osebno z Blažem in Tino (OSM films)

Najbolj brano