ADVENT: Zagrebška zimska čarovnija vas čaka

Ali ne bi bilo lepo zamenjati »nove normalnosti« za življenje, kot je bilo nekoč, čeprav le za kratek čas?

Promocijsko sporočilo, 2. 12. 2020
ADVENT: Zagrebška zimska čarovnija vas čaka - Foto: Promocijsko gradivo, Foto: Julien Duval

Dobra novica je, da nagrajevani Advent v Zagrebu tudi letos bo - ponudil bo obilo prazničnega veselja, obenem pa upošteval resničnost trenutne situacije. Hrvaška prestolnica bo ponovno ponudila praznično vzdušje, zaradi katerega je bil Zagreb izvoljen kot najboljši božični sejem v Evropi tri leta zapored. 

Če se je turizem kaj naučil o tej novi normalnosti, je to, da so inovacije in novi pristopi k privabljanju turistov na določeno destinacijo ključni. Nekateri turisti si želijo doživeti prizore in vonje prazničnega časa, drugi so bolj previdni in zaenkrat raje spremljajo na spletu in tako krepijo željo po obisku, ko se spet vse vrne v normalo.

Advent v Zagrebu 2020 bo na izjemen način vključil oba pristopa, saj bo ponudil mešanico tradicionalnega in otipljivega prazničnega vzdušja, obenem pa bo prek spleta dosegel širšo javnost s številnimi spletno predvajanimi koncerti in kulturnimi dogodki.

Božične luči vas bodo začarale

Za tiste, ki se veselijo romantičnih sprehodov skozi osrednje zelene trge mesta, in sicer od Trga kralja Tomislava do Trga bana Josipa Jelačića, bodo spet lahko doživeli romantiko s čudovitimi tradicionalnimi božičnimi lučkami in okraski.

Duh najboljšega evropskega božičnega sejma bo ohranjen z bogatim kulturnim in glasbenim programom, vključno z bogatim programom kulturnih dogodkov po vsem mestu, ki pa bodo seveda potekali v skladu najnovejšimi veljavnimi uradnimi nasveti in ukrepi. 

Spletni prenos

Večina omenjenega programa bo predvajana na spletu, kar bo omogočilo ljubiteljem Zagreba iz celega sveta, da uživajo v čarovniji Adventa v Zagrebu v udobju in varnosti svojih domov. Tako bodo mogoče vsaj malo upali na obisk Adventa v Zagrebu 2021, ko se bo ta vedno bolj priljubljen dogodek, upamo, vrnil nazaj k svojem tradicionalnem sijaju, zaradi katerega je ta v zadnjih petih letih postal eden izmed najbolj aktualnih božičnih sejmov v Evropi.

Sprejemanje tradicij preteklosti in tehnologij prihodnosti je nova turistična realnost, tehnologija obogatene resničnosti (AR) pa bo ena izmed novosti letošnjega dogodka, s katero bo Advent predstavil temo zagrebškega prazničnega veselja na nov način, in sicer z združevanjem tradicionalnega prazničnega vzdušja z moderno tehnologijo.

Kakšnih 20 lokacij po celem mestu, vključno s parki in trgi, bo oživelo z tehnologijo AR s pomočjo pametnih telefonov turistov in ostalih prebivalcev mesta, ki bodo uživali v bogatih animiranih vsebinah, posebej oblikovanih za posamezno lokacijo.

Kultura, gastronomija in čudoviti razgledi

Zagreb je s svojimi številnimi trgi, parki in zgodovinskimi četrtmi čudovito mesto za potikanje naokrog kadarkoli v letu, vendar je v božičnem času še dodatno popestreno. Mesto je osvetljeno s tisočimi lučk, pisanimi okraski, ambientalno glasbo, vse skupaj pa prispeva k dvigu razpoloženja in ustvarjanju tistega enkratnega božičnega vzdušja.

Z bogatim kulturnim programom, ki vključuje koncerte, razstave, otroške predstave, virtualno galerijo jaslic zagrebških cerkev ter vrsto drugih aktivnosti na odprtem, ne boste dolgo tavali, da najdete nekaj zase. Tudi številne institucije in stavbe v Gornjem gradu bodo okrasile svoja okna ter tako dale svoj prispevek k prazničnemu duhu.

Gastronomija je zelo pomemben dejavnik doživetja Adventa in enako bo tudi letos, le z manjšimi spremembami. Zaradi trenutne situacije letos ne bo stojnic s hrano in pijačami, vendar vas čaka čudovita gastronomska ponudba Zagreba v mestnih restavracijah, katerih adventni jedilniki bodo ponujali izbrane tradicionalne zimske poslastice.

Zakaj ne bi doživeli dobrodošlice in duha Zagrebčanov, ki so se odločili pospremiti to težavno leto z nasmehom. Advent v Zagrebu 2020 bo drugačen od prejšnjih nagrajevanih izdaj, vendar radost adventa, odlični dogodki, osupljivo prizorišče in topla dobrodošlica ostanejo enaki in čakajo na vas. Mesto z milijon src se veseli deljenja veselja in topline tega posebnega letnega časa z vami.

Se vidimo v Zagrebu - #dreamnowvisitlater!

Več informacij o zimski čarovniji v Zagrebu preberite na www.adventzagreb.hr.

Najbolj brano