8 krajev, ki jih morate obiskati v 2018! (zaljubile se boste)

21. 12. 2017

Jap, tudi v svetu potovanj obstajajo trendi, in za prihodnje leto se slava napoveduje ...

Prepotovali smo svet, odkrivali gore, puščave in pluli po svetovnih morjih, ... vse z enim namenom.

Odkriti popolno definicijo 'stajliš' potovanja. 

In tu je seznam tistih destinacij, ki si jih boste v 2018 želele obiskati. Ker bodo (no, v resnici so že) najbolj trendi destinacije tega trenutka.

1. Patagonija (Argentina)

Raziskovanje drugega največjega ledenika na planetu v družbi ekskluzivne kulinarične izkušnje je nekaj, kar boste želele že letos naročiti kakšnemu dobremu možu. Celoten 'izlet' poteka v majhnih čolničkih, v katerih vam postrežejo tudi lokalne specialitete in vrhunsko žlahtno kapljico ... večerja pod 50 metrov visoko ledeno goro. Je lahko sploh kaj še lepšega?

2. Nicaragua

Nicaragua je v zadnjih mesecih doživela pravi turistični boom, saj jo zdaj zvedavo raziskujejo tisti željni pustolovščin, kot tudi popolni ekološki navdušenci. Med bolj priljubljene destinacije se tam zdaj umešča ekološko letovišče Jicaro Island Ecolodge, avtentičen košček paradiža na puščavskem otoku na jugozahodu države. Tam si lahko počitnice privoščite v enem od devetih bungalovov, svoj oddih pa popestrite z jutranjo jogo, SUPanjem in nakupovanjem v bližnjem mestecu. Kaj pravite?

 

#jicaroislandecolodge #nicaragua

A post shared by Cristina Fernandez (@criscr92) on Apr 7, 2017 at 5:54am PDT

3.Raziskovanje Serengetija v balonu (Tanzanija)

Slaba novica je, da se boste morale za to doživetje zbuditi še pred soncem, dobra pa, da se ob tem času zbujajo tudi živali. Med marcem in junijem boste lahko naletele na zebre in gazele, po doživetju v zraku pa vas bo pričakal še zajtrk pod akacijo.

4. Med čajna polja (Indija)

Turisti se zdaj množično odpravljajo na goro Tiger, temu sledi obisk himalajskega živalskega vrta z belimi leopardi in seveda čajnih polj.

5. Turška obala iz ladje

In to ne s katerokoli, ampak s prav posebno leseno ladjo ročne izdelave. Z njo boste lahk obiskale tudi tiste kotičke, ki večini obiskovalcev ostanejo skriti. 

6. Križarjenje v Ha Long Bay (Vietnam)

Vietnamska obala je obvezna postojanka za tiste, ki iščete nove dogodivščine. In če imate radi morje, se lahko vkrcate na ekskluzivni plavajoči hotel in obiščete Ha Long Bay na severu, ki je poznan po verigi skal in manjših vzpetin, jamah in izjemnemu rastlinstvu. Da ne pozabimo še turkizno modro vodo ... Kje se prijavimo?

7. Chefchaouen (Maroko)

Modra je brez dvoma barva, ki je zaznamovala to maroško mesto na severu. Je daleč stran od mogočnih mest, obale in surferskega življenja in velja za eno izmed najmanj obljudenih delov dežele. 

8. Amalfi na skuterju (Italija)

Privoščite si retro oddih v glamuroznem slogu ameriških igralk. Najemite Vespo in začnite z raziskovanjem med klifi in morjem ... tu lahko spustite snobovsko stran sebe na plano. Brez slabe vesti! 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: → 8 zabavnih božičnih misli ZA PRIJATELJE (izbor Elle uredništva)

Priporočamo tudi: → Uauuuu! Tako lepi so adventni venčki znanih Slovenk

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik