6 nasvetov za prvi zmenek, če osebe še nikoli niste videli

Čisto normalno je, da ste rahlo živčni, ko se odpravljate na zmenek z nekom, ki ga še niste spoznali - naj bo to prek spleta, prijateljevega prijatelja ali zmenkarske aplikacije. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za uspešno prvo srečanje.

Lifestyle, 22. 3. 2019
6 nasvetov za prvi zmenek, če osebe še nikoli niste videli - Foto: Unsplash/Kinga Cichewitz

V današnjem času so zmenki prek spleta nekaj čisto običajnega, prvi zmenki pa še vedno poskrbijo za nervozo in potne dlani.

1. Varnost je na prvem mestu

Vsakič, ko se dobite z nekom, ki ga ne poznate, je dobro vklopiti razum. Bodite previdni, zato se za srečanje dogovorite na javnem mestu in ne pozabite javiti lokacije prijatelju. Prav tako lahko objavite svojo lokacijo na družbenih omrežjih in ne privolite v ničesar, kar bi vas spravilo v neprijeten položaj. Prosite prijateljico, da vas med zmenkom pokliče, kar je tudi odlična strategija za hiter odhod, če zmenek ne gre dobro.

2. Naj bo sproščeno

Prvi zmenki ne rabijo biti ekstravagantni ali trajati tri ure - bolj sproščeni boste, bolj boste lahko ocenili, ali vam je oseba sploh všeč, zato ne planirajte vsake podrobnosti. Izberite prostor, kjer se lahko v prijetnem vzdušju pogovarjate o življenju in izkušnjah. 

3. Pripravite si teme

Se sprašujete, kako začeti pogovor? Imejte pripravljenih nekaj tem, ki so v vašem življenju trenutno aktualne - zanimiv projekt v službi, nedavno odkrit hobi ali zabavna dogodivščina z zadnjega dopusta.  Če boste govorili o stvareh, ki so vam blizu in v katerih uživate, bo zasijala tudi vaša osebnost.

4. Ne pozabite nase

Normalno je, da bi radi na zmenku naredili dober vtis, kar pa ne pomeni, da morate pozabiti na svoje potrebe. Bodite pozorni na to, če vam je oseba dejansko všeč ali ne, namesto da "prodajate" podobo sebe, za katero menite, bo navdušila sogovornika. Bodite zvesti sami sebi, tako boste dali zmenku priložnost, da se razvije v kaj več.

5. Določite meje

Ko se odpravite na zmenek z neznancem, se držite mej in ne počnite ničesar, pri čemer bi se počutili neprijetno. Na zmenku se morate počutiti varno - če boste torej imeli občutek, da nekaj ni vredu, tega ne ignorirajte. Osebe, ki so vredne vašega časa, se bodo obnašale spoštljivo in razumevajoče.

6. Zabavajte se

Se podati v neznane vode je vsekakor malce strašljivo, vendar dokler imate realna pričakovanja in ostanete zvesti sami sebi, ni razloga za skrb. Poslušajte svoj šesti čut in kdo ve, morda vas vesolje za pogum nagradi z ljubeznijo.

Fotografije: Unsplash.com/Joshua Ness, Christopher Burns, Mike Wilson, Kenan Buhic, Toa Heftiba, Joshua Ness, Kinga Cichewicz

Preberite še: Če s partnerjem počnete teh 6 stvari, se boste skupaj postarali

Priporočamo tudi: Mesečni horoskop SEPTEMBER (ljubezen, zdravje, uspeh)

Najbolj brano