6 korakov za se spakirati za službeno pot

Čeprav naj bi bili meseci, ko se odpravljamo na pot, že za nami, nas kakšno nepredvideno službeno potovanje ne sme vreči iz tira. Pripravljanje prtljage je lahko tudi zabavno opravilo, če le vse korake temeljito premislite.

Lifestyle, 21. 12. 2014
6 korakov za se spakirati za službeno pot - Foto: profimedia

1. korak

Pozanimajte se o vremenu. Vremenske karte so v današnjem času že zelo natančne, sploh če govorimo o obdobju nekaj dni. Ne pozabite preveriti tudi večernih temperatur, padci na nekaterih geografskih območjih so lahko od jutra do večera ogromni.

2. korak

Načrtujte vnaprej. Dobro preučite urnik in obveznosti. Je vključen kakšen izlet, potrebujete tudi oblačila za sproščeno druženje, kakšen kodeks oblačenja je zapovedan za večerjo ali večerno zabavo? Naj se sliši še tako šolsko, a napišite si seznam oblačil, osebne nege in elektronike.

3. korak

Vse predmete, ki bodo potovali z vami, razložite po postelji; ko jih zlagate v kovček, jih sproti odkljukajte na seznamu. Tako ne boste pozabili niti enega kosa.

4. korak

Pakirajte od najtežjih predmetov do najlažjih navzgor. Na dno kovčka položite čevlje, v katere lahko pospravite nogavice, nato plast težjih oblačil, ki jih boste zvili, kolikor se le da. Naslednja plast naj bodo lažja, tesno zvita oblačila, nanje pa položite oblačila, ki jih boste samo zložili. Predmete za osebno nego zložite čisto na vrh kovčka.

5. korak

V kovčku pustite še nekaj prostega prostora, saj se lahko zgodi, da boste na poti kupili kakšno lepo stvar.

6. korak

Če se na pot odpravljate z letalom, stehtajte ročno prtljago, pri letalskih prevoznikih pa preverite omejitve velikosti in teže.

Katja Vidrajz in Manca Pogačar

Najbolj brano