5 razlogov za sprehod vsak dan

Čedalje toplejši pomladni dnevi kar kličejo po sprehodu v naravi.

Lifestyle, 12. 4. 2017

Sprehod

Sprehod vam bo dobro del, ne glede na to, ali se boste odpravili na bližnji hrib, v park ali pa na izlet na kakšno prijetno sprehajalno destinacijo. Za vas smo strnili 5 razlogov, zakaj je sprehajanje koristno za vas.

Obvladovanje stresa

Telesna aktivnost pomaga pri sproščanju ob napornem ritmu modernega človeka. Sprehajanje ni naporno, hkrati pa vseeno dobro vpliva na človeško telo zaradi večjega dotoka kisika in sproščanja endorfinov – hormonov dobrega počutja.

Krepitev imunskega sistema

Če niste fizično aktivni, je velika možnost, da je vaš imunski sistem oslabljen. Pri hoji (še posebej hitri) se število obrambnih celic v telesu močno poveča, kar pomeni, da se telo laže in učinkoviteje bojuje proti virusom in bakterijam.

Nadziranje telesne teže

V kombinaciji z zdravo prehrano lahko hoja pomaga pri ohranjanju zdrave telesne teže, saj telesu pomaga pri razgrajevanju maščobnih zalog. Spodbuja namreč presnovo in delovanje črevesja, poleg tega pa krepi in oblikuje nekatere mišice.

Izboljšana prekrvavitev

Hoja ugodno vpliva na prekrvavitev telesa, hkrati pa krepi srce. Redno sprehajanje lahko pomaga celo pri zniževanju krvnega pritiska, saj je odlična kardio vadba.

Druženje

Na sprehod se lahko odpravite z družino ali prijatelji in tako skupaj preživite prijetne trenutke brez motečih faktorjev. Med sprehodom namreč zagotovo ne boste brali svoje e-pošte ali pa razmišljali o službenih obveznostih, zato bo takšno druženje tako koristno kot prijetno.

Vir: magnesia.si

Najbolj brano