5 nasvetov, da bodo vaši lasje tudi poleti skrbno negovani in sijoči

Kako poleti negovati lase?

Lifestyle, 17. 7. 2016
5 nasvetov, da bodo vaši lasje tudi poleti skrbno negovani in sijoči - Foto: Profimedia

1. Barvanje

V času poletja je dobro omejiti uporabo kemikalij. Izogibajte se uporabljanju izdelkov z alkoholom ali drugimi snovmi, ki bi lase še bolj izsušile, raje izberite izdelke na čim bolj naravni osnovi.

2. Vlažilna nega

Izberite izdelke, ki bodo lasem zagotovili vlažilno nego, najpomembnejši je vlažilni ali hranilni balzam, ki bo neposkrbel tako za strukturo las kot za konice. Masko si lahko pripravite tudi iz naravnih sestavin, kot so med, olivno olje, avokado, jajca. Ta jih bo nahranila in jim povrnila sijaj, na dotik pa bodo mehkejši.

3. UV-zaščita

Ko se odpravljate na plažo, poskrbite tako za zaščito kože kot za zaščito las, in sicer s pršili, ki vsebujejo zaščitni faktor. Po plavanju lase sperite z navadno vodo, pri tem vam ni treba uporabiti šampona.

4. Lasne konice

Kadar so konice las razcefrane, so poškodovane, razcepljene ali oboje. Redno jih negujte z balzamom proti razcepljenim konicam, oljem jojobe ali silikonom z dodatkom vitamina E. Ne pozabite na redno striženje las.

5. Voda

Poleti se zaradi vročine pospeši proizvajanje maščobe na lasišču. Bolj intenzivno potenje med drugim povzroči, da se lasje hitreje mastijo. Priporočljivo je, da jih poleti pogosteje umivate. Uporabite mlačno vodo, kar bo poživilo krvni obtok in blagodejno vplivalo na lasišče.

Pripravila Manca Pogačar

Preberite še: Kako imeti vsak dan urejeno pričesko?

Najbolj brano