5 UGODNIH idej za poletni vikend pobeg (ravno prav daleč!)

Poletje je v polnem zamahu in v zraku je že čutiti potovalno mrzlico. Preverite, katere destinacije lahko obiščete letos, če stanje na vašem bančnem računu ni ravno blesteče.

Lifestyle, 26. 6. 2018
5 UGODNIH idej za poletni vikend pobeg (ravno prav daleč!) - Foto: Instagram.com/mojacrnagora

Letalske karte so vedno bolj ugodne (kar še posebej velja za tiste, ki redno spremljate spletne strani in akcije kot je TALE Mercatorjeva), kljub vsemu pa je potrebne nekaj iznajdljivosti predvsem pa dobre izbire takrat, ko je govora o vaši počitniški destinaciji.

Letošnje poletje lahko izkoristite za vikend izlete v evropska mesta, ki nudijo obilo znamenitosti, dobre kulinarike in super kotičkov, kjer lahko popolnoma odklopite ...

To poletje je bilo na spletu veliko govora o petih mestih, in to ne le zaradi cenovne dostopnosti, pač pa tudi znamenitosti, ki se še ne šibijo pod težo fotografskih bliskavic. 

1. Sarajevo

Cena povprečnega obroka: 3.58 €

Cappuccino: 1.28 €

Cena mestnega prevoza (za eno smer): 0.92 €

Če Sarajeva že dlje časa niste obiskali, potem je poletje popolna priložnost, da to storite.

Iz leta v leto se Sarajevo spreminja v sodobno evropsko prestolnico,  dogodki kot je Sarajevski filmski festival, Sarajevski festival jazza in Sarajevski teden mode pa v mesto vnašajo svež veter ustvarjalnosti. Priporočamo!

 

A post shared by Sarajevo (@sarajevobosnia) on

Smo omenili kulinariko?

 

A post shared by Visit Sarajevo (@visitsarajevo.ba) on

Obstaja namreč veliko slastnih razlogov, zaradi katerih se boste želeli v Sarajevo čim prej vrniti. 

2. Beograd

Cena povprečnega obroka: 5.08 €

Cappuccino: 1.34 €

Cena mestnega prevoza (za eno smer): 0.76 €

Beograd je eno najstarejših mest v Evropi in je preprosto ču-do-vi-to za vse, ki obožujete takšno in drugačno kulturno dogajanje.

V Beogradu se letno odvija namreč več kot 9.000 gledaliških predstav, razstav, koncertov in drugih kulturnih programov, s težavo pa vam bo zmanjkalo tudi idej za obisk kulturnih ustanov, saj jih je v mestu kar 34, od tega kar 10 gledališč.

In ja, tudi Beograd se lahko pohvali z zavidanja vrednim modnim repertoarjem, tako kot se, za mesto z več kot milijon in pol prebivalci, tudi spodobi.

3. Podgorica

Cena povprečnega obroka: 5.00 €

Cappuccino: 1.32 €

Cena mestnega prevoza (za eno smer): 0.90 €

Svoj čar ima tudi Podgorica, ki na eni strani ponuja vse užitke mesta, obenem pa se poleti spremeni v oazo za ljubitelje reke Morače. Prava paša za oči v mestu so mostovi, med njimi pa je na Instagramu največ pozornosti pritegnil Milenijski.

Prava paša za oči pa so tudi plaže v Črni gori. Poglejte ta razgled! 

 

A post shared by Moja Crna Gora (@mojacrnagora) on

4. Bukarešta

Cena povprečnega obroka: 6.42 €

Cappuccino: 1.78 €

Cena mestnega prevoza (za eno smer): 0.32 €

Bukarešta vas bo presenetila. Zagotovo. Slavolok zmage v romunski prestolnici je priljubljen vsaj toliko, kot tisti sredi Elizejskih poljan, in ga zaradi njegovega zgodovinskega pomena umeščajo med glavne znamenitosti mesta. 

Sicer pa je Bukarešta mesto mnogih presenečenj. V arhitekturnem smislu je izredno pestro mesto, saj se v njem najdejo zgradbe raznolikih slogov iz različnih zgodovinskih obdobij.

5. Tirana

Cena povprečnega obroka: 5.01 €

Cappuccino:  1.05 €

Cena mestnega prevoza (za eno smer): 0.32 €

Tudi Albanija je pravi mali fotografski zaklad v enem! Ne le arhitekturne znamenitosti, tu so še eklektični kotički mesta, ki vam lahko služijo kot popolna kulisa za nove Instagram fotografije.

 

A post shared by Visit Tirana (@visit_tirana) on

A ker je ravno poletje, priporočamo še hiter skok do obale (med 100 in 200 kilometri vožnje iz Tirane), saj so plaže na tamkajšnji obali resnično bo-ža-nske! 

Očarljiva so tudi manjša mesteca v okolici. Nas je povsem očaralo mesto Berat, ki je bilo v letu 2008 dodano med Unescove znamenitosti. 

 

A post shared by Berati Ynë (@we.heart.berati) on

Fotografije: Instagram.com/mojacrnagora 

Če se na pot želite odpraviti tudi vi, pa nikar ne zamudite Mercatorjeve nagradne igre, ki vam med 14. junijem in 26. septembrom lahko priskrbi dve brezplačni letalski vozovnici za eno od 22 potovalnih destinacij Adrie Airways.

In možnosti za zmago je kar precej, saj bo nagrajenih in izžrebanih kar 250 parov! Več poiščite na Mercatorjevi spletni strani!

Več o nagradni igri si preberite TUKAJ.

Najbolj brano