5 fantastičnih namigov za pozitivna jutra

Se zjutraj težko prebudite in pozitivno začnete dan? Samo ščepec kreativnosti je dovolj, da napolnite svoje baterije s pozitivno energijo za cel dan. Pričnite in končajte ga z nasmeškom in spodnjimi petimi namigi. ;)

Lifestyle, 29. 5. 2017

Pozitivno jutro

1. Kozarec vode z limono

Pol ure pred prvim jutranjim obrokom popijte kozarec vode s sveže stisnjenim limoninim sokom. Takšen napitek prinaša različne koristi: pospešuje izločanje toksinov iz vašega telesa, pomaga izgubljati težo, predvsem pa spodbuja presnovo. Redno uživanje vitamina C je pomembno in limona ga vsebuje veliko. Po želji okus jutranje limonade popestrite še z rezino ingverja ali listi mete.

2. Sezonski zajtrk

V toplejših mesecih obogatite zajtrk s sezonsko zelenjavo in sadjem. Za pripravo manj sladkih jedi uporabite zelenjavo, kot je redkev, špinača, por ali paradižnik. Pri pripravi sladkega zajtrka, npr. kaše iz sadja, pa uporabite jabolka ali hruške. Prehrana, ki temelji na sezonskem sadju in zelenjavi, bo ne samo izjemnega okusa, ampak vam bo že zjutraj zagotovila, kar vaše telo potrebuje najbolj: vitamine in minerale.

3. Glasba za dodatno motivacijo

Zjutraj izberite glasbo po vaši meri in ritme, ki vas bodo pospremili v dobro voljo. Tako boste lažje pospravili posteljo, pripravili dober zajtrk in izbrali primerna oblačila, v katerih se boste počutili odlično.

4. Šport

Jutranja vadba sprošča in aktivira telo. Tisti, ki prisegate na zunanje aktivnosti, le zgrabite udobno športno obutev in primerno oblačilo. Vsi, ki raje izvajate vadbo kar doma, pa naredite nekaj vaj z utežmi, kolebnico ali s težo lastnega telesa. Presenečeni boste, kako vas bo že nekaj minut jutranje vadbe napolnilo z energijo za ves dan in vidno izboljšalo vaše počutje.

5. Energičen jutranji tuš

Mnogi od nas v naglici svoja jutranja opravila krajšamo na minimum, zato, na primer, kopanje pogosto zamenjamo s hitrim tušem. A svojemu razvajanju se ne odpovejte! Tuširanje, še posebej z mlačno vodo, zagotavlja 100 % pozitivno stimulacijo telesa. Uporabite CD gele za tuširanje z aromatičnimi vonji granatnega jabolka, lokvanja, limone ali pomaranče in jutra bodo postala vaš najljubši del dneva.

Vir: cd-koerperpflege.de

Preberite še: Beseda, s katero ustavite prepir s svojim partnerjem

Priporočamo tudi: Ideja za izlet: 3 sijajne stvari, zaradi katerih morate obiskati Prekmurje

Najbolj brano